PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Predinštalacija za klimo - samoizvedba

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Goran_r Napisal:Samo še nekaj da se ne pozabi:
1. potrebuješ povezavo (ponavadi 3-4 žile med zunanjo in notranjo enoto)
2. potrebuješ en dovod 3x1,5m2 - tega se običajno pripelje do notranje enote
RAZEN če imaš klimo panasonic - ta potrebuje napajanje pri zunanji enoti

No, moja Panasonicka ima priklop na notranji enoti, Mitsubishka pa na zunanji, tako da predvidi obe možnosti.
Ker pa imaš v planu multi-split (ena zunanja, več notranjih) pa je najbolj verjeten priklop na zunanjo.
Goran_r Napisal:Samo še nekaj da se ne pozabi:
1. potrebuješ povezavo (ponavadi 3-4 žile med zunanjo in notranjo enoto)
2. potrebuješ en dovod 3x1,5m2 - tega se običajno pripelje do notranje enote
RAZEN če imaš klimo panasonic - ta potrebuje napajanje pri zunanji enoti
Panasonic, Daikin, Toshiba, Mitsubishi imajo močnostni priklop že več kot 3 leta na zunanji enoti tako enojčki kot tudi multisplit enote. Jih skorajda vsakodnevno instaliram. Med zunanjo in notranjo pa večinoma štiri žilno povezavo za napajanje in komunikacijo. Tudi preseki cevi so se v zadnjih časih spremenili in prehajajo tudi pri 3,7kw na 1/4-3/8 kombinacijo.
Če cevi niso standardne, potem je edina rešitev ena cev skozi katero se bo dalo speljati vse skupaj. Predvidevam, da so cevi lahko samo ravne, brez kolen.
Kako je potem s temi izoliranimi bakrenimi cevmi.....
Kakšen premer morajo biti ???
A še velja da ena mora biti fi 6mm, druga pa fi 10mm, oz. pri močnejših klimah -nad 3,5 pa fi 12mm ???
A je tako OK !!!!
MIKSI Napisal:jaz sem kupil podometne doze, prav za klimo, katere imajo tudi pokrov(cca 45*6,5*13 cm). Obe bakreni cevi in elektriko lepo napelješ v dozo in zapreš dokler ne montiraš klime.
Cevi pa pazi da bojo res pripeljane z leve strani, ker imajo klime desni priklop in jih tako lažje zvežeš skupaj.

lp
Sem prebral vse predhodno napisano v zvezi s pripravo cevi za klimo. Imam vgrajeno dozo,pripeljano elektriko do doze, v zid napeljano cev za odvajanje kondenza. Sedaj moram zvrtati skozi zid (opeka 30cm) luknjo fi 50mm v katero bom vstavil sivo cev za kanalizacijo (vanj brez problemov vstavim dve izolirani bakreni cevi za klimo in ostane še dovolj prostora za elektriko). Se mi mudi, ker se bo delala fasada.
Ker se v predhodnih postih poudarja, da je treba pripeljati cevi z leve: kaj to pomeni?
Če stojiš pred vgrajeno dozo, je to na tvoji levi strani (in tudi na levi strani vgrajene doze)?
Prosim za potrditev, če prav razumem!
1 2
Iskanje po temi