Objave: 89
Teme: 31
Ocena:
0
Živjo. Razmišljam o gradnji greznice... Kaj menite, naj stene sezidam s kvadri ali naj vse naredim iz armiranega betona? Razmišjal sem tudi o nakupu betonske greznice, vendar se mi zdi, da se mi to ne splača.... Biološka greznica ne pride v poštev, ker naj bi se čez cca 5 let priključili na kanalizacijo.
Ali lahko naredim dvoprekatno, če v projektu piše troprekatna - kaj je bolj smiselno?
Hvala vsem že vnaprej!
Objave: 564
Teme: 24
Ocena:
0
Če hočeš narediti neprepustno greznico je edini pravi način betoniranje.
Ne spoznam se sicer na trenutne cene, ampak po moje, če jo greš betonirat, bi bla že skoraj lokalna čistilna naprava ceneje ali pa enaka cena!
Damijan
Objave: 299
Teme: 48
Ocena:
0
Verjetno bo res čistilna naprava cenejša. Npr. italijanska Telcom stane dobrih 2000 EUR, ko pa je ne potrebuješ več, jo pač prodaš naprej. Tudi sam sem v skoraj enaki situaciji in bi bil prav vesel, če bi jo kdo prodajal za sorazmerno majhen denar.
Sam se še odločam, kaj mi je storiti.
Če pa ima kdo kakršnekoli informacije o Telcomovi čistilni napravi, pa bom zelo hvaležen.
"Glej daleč in, ko misliš, da že gledaš daleč, glej še dlje"
Ocena:
0
Ali je lokalna čistilna naprava isto kot biološka greznica ali je spet nekaj drugega?
Objave: 34
Teme: 5
Ocena:
0
Živjo
Če imaš blizu hiše možnost speljati odtok v kanal ali meteorno kanalizacijo, si omisli raje greznico iz 4 betonskih cevi.
Spodaj na dnu zabetoniraš poden nato namestiš cevi po 2 na dve potem pa premažeš dno in stike med cevmi z posebnim lakom in bo stvar vodotesna.
Če imaš več sredstev pa kupi greznico v katero lahko namestiš kasneje čistilno napravo ,če ti teži komunala ali inšpekcija.
Čez pet let ko se boš priklopil na kanalizacijo boš greznico lahko uporabil za zbiranje deževnice.
Cene so pa od 3700 eur z cčn naprej z prostornino 3500 litrov.
lp kombi1
peč na olje je zakon biomasa je predraga
Ocena:
0
Hvala za odgovore. Razmišljal sem tudi o ceveh pa se bojim, da bi lahko kdo kaj kompliciral da to ni v redu. Pa tudi majši volumen imajo. V projektu imam namreč armirano betonsko troperkatno ca 4,5 x 2,5 m.
Malo sem kalkuliral, zdi se mi še vedno poceni če zabetoniram spodnjo ploščo, sezidam s kvadri, znotranje strani zgladim z malto in dam betonsko ploščo. .
Ali mislite, da to ne bo vodotesno in da mi lahko kaj komplicirajo če ni cela betonska in je delno zidana? Ali bolje, da naredim, kar celo betonsko?
Verjetno bi naredil kar dvoprekatno, saj v vsakem primeru jo moraš prazniti. Vnaprej hvala za mnenja.
Objave: 819
Teme: 1
Ocena:
0
Z greznico z malo čistilno napravo je manj dela. Take obljube, da se bo v nekaj letih priključilo javno kanalizacijo, imam tudi pri meni. Vsi pa pravijo, da ne bo trajalo samo dve leti, ampak precej več. Tako bo tudi pri tebi. Sam bom nabavil greznico z MČN.
Beton je za pridne, les za pametne.
Objave: 34
Teme: 5
Ocena:
0
Saj je greznica z čn čist vredu samo je pa občutno predraga za ta vmesni čas do priklopa na kanalizacijo.
lp kombi1
peč na olje je zakon biomasa je predraga
Objave: 217
Teme: 93
Ocena:
0
katere MČN pa boste kupovali, in za koliko cvenka?
Objave: 1154
Teme: 178
Ocena:
0
Najcenejša varijanta ti je, da kupiš betonsko tri-prekatno greznico (2 m3).
S pokrovi in vsemi odprtinami za praznjenje pride okroglih 300€. Ne vem, če jo lahko kakorkoli ceneje narediš.
Dela pa jih IGM Sava Krško.
Samo skoplješ jamo in greznico postaviš vanjo.
Pa lep dan...