PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Bela tehnika V hladilniku se mi nabira voda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo ! Zakaj se mi v hladilniku electroluxs nabira voda ? Vode je za cca 1 dcl v 14 dneh. Ali lahko zamenjam gumo okoli vrat ali moram klicati serviseja ?

lp
Nama so se spomladi začele nabirati kapljice v hladilniku ker sva imela hlajenje na prenizki stopnji ... ko pa sem gumb obrnila za eno stopnjo, pa so kapljice izginile.
Tako da imava najinega (od Gorenja) poleti na 5 pozimi pa na 4 in ni težav Wink
Več glav, več ve ...
Poglej na zadnjo steno, kje imaš (običajno bolj spodaj) kanalček (kot žleb), kjer se zbira kondenz, iz njega vodi cevka (luknjica na najnižji točki žleba) skozi zadnjo steno na kompresor, kjer nabrani kondenz izpari. Lahko da se je zamašila cevka (poskusi očistit s kakšnim zobotrebcem ipd...), ali je zamašen žleb (pri nas je bila recimo vrečka s solato pritisnjena čisto ob zadnjo steno in je po njej tekel kondenz na dno hladilnika namesto v luknjico).

Upam, da sem bil dovolj nazoren, lahko je pa seveda tudi kaj drugega.
FKS Napisal:Zdravo ! Zakaj se mi v hladilniku electroluxs nabira voda ? Vode je za cca 1 dcl v 14 dneh. Ali lahko zamenjam gumo okoli vrat ali moram klicati serviseja ?

lp
Žleb pod hladilno ploščo ima odtok na kompresor na zadnji strani, ki mora biti nezamašen. Preveri in očisti.
V kolikor je hlajenje močnejše, nastane večja temperaturna razlika med zunanjim prostorom in hladilnikom Izloči se več vlage iz zraka, vsi predmeti v hladilniku imajo nižjo temperaturo in pri pogostem odpiranju vrat se dovaja več vlažnega zraka, ki kondenzira na vseh hladnih površinah predmetov v hladilniku. To je normalno, vrata odpiraj počasneje, ne na stežaj in čim krajši čas. V kolikor pa je tesnilo dotrajano in ne tesni zadovoljivo, prihaja v hladilnik stalno topli zrak, ki poveča kondenzacijo. Najprej namaži z glicerinskim oljem, po potrebi zamenjaj, saj se slabo tesnenje vidi. LP.
Saj vem da je stara tema. Pa vseeno nebi odpirala nove. 
Pri nas se nabere voda, zadaj v posodi za kondenz. Pa me zanima kaj bi lahko bilo? Steče ven po kanalu in potem namesto da bi shlapela se nabere v posobi. Posobo moramo na 3 tedne prazniti drugače teče ven. 
Hladilnik je star 11 let. Do pred poletjem je bilo vse brez problema.
Sabina, verjetno tesnilo vrat ne opravlja več dobro svoje naloge in ne tesni dobro, zato zrak kroži, izloča se več vlage, ki steče v posodo za kondenz, toplote kompresorja pa ni dovolj, da bi ta voda izhlapela. Sedaj je tudi več vlage v zraku, poleti jo je manj, zato težava sedaj.
Najprej očistite tesnilo in s kakšnim papirjem preverite, ali dobro stisne po celem obodu. Lahko so tudi tečaji vrat povešeni,...
Iskanje po temi