PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Gorilnik za kurilno olje - THYSSEN

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
Na peč (Centrometal EKO - CK Plus 25 kW) smo namontirali oljni gorilnik Thyssen model TB0V (ali morda TBOV). Gorilnik je letnik cca. 1987, ampak NOV. Gorilnik sem dobil podarjen in ..... podarjenemu konju se pač ne gleda v zobe Big Grin

V glavnem kurim na drva, lani poa sem imel peč preklopljeno na kurilno olje cca. 14 dni in v tem času mi je pokuril, reci in piši, približno 800 l kurilnega olja. Skratka, mnogo preveč. Mojster ki mi je napeljeval centralno pravi, da je to zaradi toplotnih izgub (brez fasade, neogrevani spodnji prostori, na plošči proti mansardi pa imam 10 cm stiropora) ter da je gorilnik sicer super, in oh, in sploh ... ter da poraba ni takšna zaradi gorilnika.

Da ne bo dileme, gorilnik je bil korektno nastavljen in izpis iz merilne naprave je pokazal cca. 92 % izkoristek.

En možakar ki se ukvarja s tem področjem mi je rekel, da pa gorilniki te vrste dejansko pokurijo veliko.

ALI MORDA KDO POZNA TA GORILNIK??

Hvala in lp - Damijan
kako pa je nastavil razmerje zrak olje?

kolko st. celzija gre v dimnik?
Glede na letnik - ali ima loputo za zapiranje dovoda zraka, ko ne deluje? V nasprotnem primeru namreč dimnik ves čas vleče zrak in hladi peč, zato lahko to precej zviša porabo.
LP,
Samojed
Razmerje zrak - olje in koliko gre v dimnik? nimam pojma, ampak temu ki je to delal kar zaupam, saj gre (vsaj po besedah večine njegovih strank) za dobrega strokovnjaka.

Če ima loputo za zapiranje dovoda zraka ne vem, se mi zdi pa kar logičen vzrok za takšno porabo.

hvala
Iskanje po temi