Objave: 15
Teme: 0
Ocena:
0
Verjetno se je zmanjšal pretok na obtočni črpalki in se je posledično spremenilo razmerje pretoka med posameznimi vejami. Zato bi jaz najprej očistil obtočno črpalko ali pa jo po potrebi zamenjal.
misliš pumpo ki je pri centralni?
tista je kar nekaj stara ja,ampak je gor instrument za pritisk in
je 1.5 bar.
Objave: 243
Teme: 2
Ocena:
0
Ta podatek bolj malo pove, če ne veš, kakšen je tlak pred čarpalko (lahko je 1.499 bar)
Ocena:
0
Ugasni obtočno črpalko in kazalec na inštumentu bo verjetno kazal isto, ker kaže pritisk v sistemu in ne pritiska ki ga ustvarja črpalka.
ja isto kaže...
a bi se mogel dvignit ko črpalka zalaufa?
instrument je na dovodni cevi,se previ nad črpalko...
Ocena:
0
Hišne obtočne črpalke dajejo maksimalni tlak okoli 0,3 do 0,4 bar, kar bi opazil, če bi bil ventil nad črpalko zaprt in ne bi bilo pretoka. Pri normalnem delovanju in majhnem uporu na tlačni strani črpalke pa je dvig tlaka minimalen - 0,1 bar ali manj, kar verjetno merilnik niti ne pokaže.
Problem pa ni v tlaku ampak v zmanjšanem pretoku, ki ga črpalka zagotavlja.
ja malo skoči kazalec ta tlak,ko zaprem ventil,
črpalka pa je vezana na bypas...
Ocena:
0
Lahko pa samo povečaš hitrost črpalke iz II na III in boš videl če bo gretje bolj enakomerno.
enako je.
a bi mogla črpalka bit močnejša zej ko je v sistemu več vode...
Prej je blo samo talno(1200m cevi),
sedaj pa je še 12 radiatorjev...
lp
Objave: 243
Teme: 2
Ocena:
0
Malo sem že pozabil, dolgo je tega kar sem projektiral, ampak če se prav spomnim (kar ni rečeno), smo ponavadi v talnem naračunali večji padec tlaka kot v radiatorjih, kar se mi zdi logično, ker so cevi precej daljše, padec tlaka v radiatorjih pa ni pretirano velik
Če si vse skupaj enostavno vezal na isto črpalko, gre večina vode po liniji manjšega upora skozi radiatorje
Sicer smo ponavadi za talno izvedli ločen tokokrog s svojo črpalko in mešalnim ventilom, ker pač rabiš nižjo temperaturo na forlaufu
Objave: 1198
Teme: 12
Ocena:
0
Če prav razumem, imaš samo eno črpalko za vse. To nikakor ni pravilno in za talno mora bit svoja črpalka in seveda vsaj termostatki tripotni ventil. Črpalka je znotraj kroga talnega gretja.
ena črpalka je lahko ampak cevi morajo biti določenega preseka,talne cevi so tako priklopljene na 22 cev,radiatorji pa na 11 mislim da...
Objave: 1198
Teme: 12
Ocena:
0
N3e more bit in ne sme bit, kako pa reguliraš temperaturo v talnem? Upor v talnem je bistveno večji in kot že rečeno, gre večino vode skozi radiatorje.
talno je priklopleno na glavni vod ki gre do peči in to so debele cevi,
pred talnim,se pravi vsemi ventili pa je mešalni ventil