PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Bela tehnika čiščenje bojlerja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Čiščenje bojlerja je enostavno,ko to enkrat obvladaš.Prvič pa je mogoče malo težje ker je tukaj še elektrika,in če se jo bojiš potem bolje da tega ne počneš Big Grin Lahko pa me pokličete,in vam ga jast poceni očistim 070 770 453
Zaspanc Napisal:6 matic po obodu (najbrž M8/ključ 13) ti drži celo prirobnico, katero moraš odstranit, da zagledaš trebuh bojlerja od znotraj.

Ne vem ali obstaja kakšen trik ali posebno orodje... danes sem tistega, ki si je izmislil ta sistem s 6imi vijaki, ki niso fiksni, pošteno preklel. Če kdo ve kako se to naredi brez živčnega zloma, bi ga prosil za napotke.

lp.
Zgolj v info...kako je izgledalo... :mrgreen:

[attachment=o11585]

[attachment=o11584]

[attachment=o11586]

Priložene datoteke
.jpg   ciscenje_1.jpg (Velikost: 75,78 KB / Prenosi: 6271)
.jpg   ciscenje_2.JPG (Velikost: 94,16 KB / Prenosi: 6270)
.jpg   ciscenje_3.JPG (Velikost: 64,4 KB / Prenosi: 6271)
a ve kdo, grelc sem montiral in vse, odrem ventil da se natoči voda, v bojlerju je še zrak, voda se ne natoči v bojler medtem ko pa teče če odprem vročo pipo.

kaj nrdit da se natanka voda v bojler oziroma vedet da se je dovolj vode natankalo, oba ventila sta odprta
za kakšen bojler gre v tem primeru, če je montiran na zid in pravilno priklopljen, zadostuje odprta pipa na topli vodi. Odjem tople vode je tik pod vrhom bojlerja, dovod pa skoraj pri dnu, voda, ki priteka vanj iztiska zrak skozi odvod za toplo vodo in ga ostane zgolj malenkost. Oba ventila?, ponavadi je ventil samo za dovod hladne vode...
sem uštimal, ko sem odprl pipo je spustilo zrak voda se pa potiho napolni. vodnega kamna je bilo za eno vedro, voda je spet vroča alpa tudi vrela če se če
Pri premeščanju bojlerja na drugo lokacijo sem se odločil, da ga še očistim vodnega kamna.
Zanima me ali lahko prirobnico odvijačim z vsemi elementi gor ali jih moram prej dol pobrat, oz. kakšen je postopek demontaže.
Prilagam sliki.

Hvala.

Priložene datoteke
.jpg   IMG_6811.JPG (Velikost: 37,84 KB / Prenosi: 731)
.jpg   IMG_6813.JPG (Velikost: 30,66 KB / Prenosi: 731)
Odstraniš vso "navlako", (odklopiš žice, snameš varovalo, da je prost dostop do prirobnice), potem do konca odviješ vijake in snameš prirobnico, v bojlerju je še ostanek vode, ki ga prestrežeš v kakšen lavor.
Odstraniti moraš zato, ker ti bo drugače ob odpiranju voda tekla po termostatu in lahko "zaide" tudi vanj. To pa ni ravno dobro.
Photo 
A mogoče kdo ve, kako odstraniti grelec iz bojlerja? Sem ga odvil, ampak izgleda večji kot je luknja in ga ne dobim ven. Gre pa za star bojler Gorenje (80 litrov). Varianta bi tudi bila, da ga pač odrežem in odstranim ter kupim novega.

[Slika: IMG-20191115-200105.jpg]
@harman
Sem imel praktično identičen problem. 
Grelec sicer ni prevelik ampak je narejen nekako tako kot trnek in se ti je en del zataknil (podobno kot lahko vidiš na eni sliki zgoraj). 
Meni se je naredilo enako - morda so ga pri prejšnjem čiščenju kaj zvili in na silo vsavili noter - ko sem vlekel ven se je pa še bolj odprl in ni še ven. 
Jaz sem ga kar na silo potegnil ven - tako da se je grelec zravnal - se nisem sekiral če kaj crkne, ker sem imež že nov bojler zraven. 
Morda lahko poskusiš s kakšno žico v obliki črke U ujeti pobegli del in ga pritegniti, da bo šel skozi lukno.
1 2
Iskanje po temi