PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Soncni kolektorji - sanitarna voda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
No, dejstvo je da ne vemo s kje si, torej se res lahko greješ s soncem...

In kako je drugače v Avstraliji??
Kdor ne dela naj vsaj jé!
Več glav...več zelja!
Mojster!

Res sem ga polomil, ko sem za primerjavo dal podatke, ki so zanimali gosta. Še bolj sem ga polomil, ko sem mu dal podatke od svojega sistema, ki je klasični z antifrizom. Skupna točka je bila difuzna svetloba..., kar pa ti žal nisi opazil.

Ti praviš S KJE sem? V mojem kraju bi se vprašanje glasilo od kod si? Se pravi, nisva iz iste pokrajine v Sloveniji.

Čas, ki si ga namenil iskanju južnega kontinenta v atlasu bi lahko koristneje izrabil. Recimo, pogledal bi vremenske podatke po Sloveniji, pa bi morda opazil, da ni bilo vsepovsod oblačno. Toliko bolj, ko dva pišeta o toplotnih učinkih tistega dne.

Pa srečno!
Tudi moj ploščati selektivni sistem se čez krepko oblačen dan precej segreje, tudi čez 40°C. Problem je v energiji, ki je je premalo za karkoli koristnega, se pravi za segretje omembe vredne količine vode.

@mojster
Kar se pa mojega priznam zelo ostrega odziva sem pa reagiral zaradi prevladujoćega gledanja na te stvari brez vsakih meritev. Nekomu pač 10m^2 kolektorjev od tega in tega proizvajalca super grejejo in pika. In to naj bi bila kaka referenca. Kot da meritve delajo cukerpeki, ki ne vedo kaj delajo.

Kar se pa tiče cevnih pa še vedno nisem od nikogar dobil kako skico zbiranja žarkov. Itak pa po definiciji največ žarkov (brez obračanja) lahko zberejo ploščati (100% svetlobe (- izgube v steklu) pade na absorber. Če imaš cev z nekimi zrcali gre neminovno nekaj svetlobe mimo.
Pozdravljeni. Prišel sem malo pogledat.

Naš solarni bojler tukaj na sliki je srečno preživel zimo. Niti najmanjšega problema ni bilo z mrazom, še električnega grelca nismo vstavili.

Že precej jih je prišlo pogledat in ne morejo verjeti, da je v njem 99 stopinj, da voda v njem že sedaj vre. Zato so vse diskusije, pod kakim kotom vpadajo sončni žarki in koliko se jih odbije, nepotrebni.

Če se komu zdi solarni bojler grd, bo pač nabavil solarni kolektor. Če pa se mu tudi kolektor zdi grd, bo pa pač nabavil toplotno črpalko. Vse pa dobite tudi pri Vigmi.

Kdor nima problemov s financami, bo vzel split sistem s 4,42 kv metra, 30 heat cevmi in 300 litrskim tankom za vodo, ki ni zaščiten z emajlom ampak kar s pravim porcelanom, kar mu daje izredno dolgo življensko dobo.

Za tiste z najtanjšimi denarnicami pa je pripravljen 100 litrski odprt solarni bojler z namerno postavljeno fantastično nizko ceno, da bi tudi njim omogočili nakup. Brez skrbi, deluje odlično, le visoko mora biti montiran, da ima voda dovolj pritiska. Seveda ga je dobiti pri Vigmi.

Lep pozdrav. Odhajam na dopust. Pošljite e-mail za informacije!
1 2 3 4
Iskanje po temi