PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Katera centralna peč?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kupujemo novo peč za centralno ogrevanje, naj bo na trda goriva in na olje, torej kombinirana. KAtere peči so najboljše, kakšne so vaše izkušnje? Prosim za veliko nasvetov!

Saraja
Najboljše peči so itak ločene... Torej ena za na drva in druga za na olje... Imaš pa tudi take peči, ki deluje samo na drva in omogoča komfort kot pri olju.

Se mi zdi, da se je na tem forumu veliko omenjala firma TIMEX. Spletna stran je <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.timex.si">www.timex.si</a><!-- w -->
Glede na cene energentov ti priporočam strogo ločevanje kotla na EL in kotla na trda goriva. Vsi kombinirani kotli so po izkoristku na EL slabi. Edina kombinacija, ki se je obnesla je bila unical gasogen z vkomponiranim oljnim kotlom, pa tudi tukaj je šlo pod pokrovom za dva ločena kotla združena eden nad drugim. Mi ponavadi montiramo dva kotla in to tako, da pogojuje temperatura kotla na trda goriva avtomatski vklop kotla na EL in istočasni elektromotorni preklop tripotnega ventila.
Mi kdo zna mogoče svetovati katero peč na trda goriva se trenutno najbolje splača kupit?
Na kaj je potrrebno gledati pri nakupu peči na trda goriva? Doma imamo že novo peč na olje, sedaj moramo zamanjati še to!
Tudi mene zanima katera peč je vredu, glede na nek srednji cenovni razred? Bi pa imeli ločeno, eno na drva, drugo na olje.
hvala
Iskanje po temi