PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Talno gretje- prednosti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zakaj pravzaprav talno gretje? Ker so topla tla, ali nekje sem slišala da uravnava toploto prostora. Toplota namreč gre pokonci, če pa imaše talno gretje, se ta toplota nekako uravnava na sredini prostora. Je to res,? Kakšne so pa slabosti? Cenovno pride precej dražje? Po tleh bi imeli ploščice.
lp
Temperaturni profil oz. razporeditev toplote po višini je ugodnejša (najtopleje je pri tleh, nato pa temperatura z višino pada), gre za nizkotemperaturni sistem gretja, kroženja zraka zaradi konvekcije je manj, itd. Slabost je ta da je sistem neelastičen, zaradi česar lahko pride v sončnih dneh pri velikih oknih do pregrevanja. Najbolje da uporabite iskalnik pa boste izvedeli veliko na temo talnega gretja.
Če pravočasno nehaš greti, je ravno talno zelo dobro za uravnavanje maksimalne temperature zaradi sonca. Zaradi mase namreč tla posrkajo veliko toplote in zato se zrak ne segreje tako.
Ko sem jaz delal talno je bilo cenejše kot radiatorsko, saj sem vse delal sam, stale so samo cevi in tistih nekaj ventilov, armatura na katero sem cevi vezal je pa itak potrebna za plavajoči estrih. Seveda mojstri uporabljajo drage materiale, kup dodatne šare in potem je drago - druge razlage ne vidim. Reguliram samo avtomatski termostatski ventil - na roke, čas gretja ap uravnavam z uro in če bo jutri sonce, ugasne že ob 5h zjutraj.

Če koga zebe v noge potem obvezno talno, če ima kdo krčne žile in ga nikoli ne zebe, potem je pa to lahko problem vendar se mi zdi da samo če nimaš vsaj ene 8cm izolacije in ne preslaba okna.
Iskanje po temi