PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Klasična gradnja Zidam mini hišico / uto

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Načrtujem majhno zidano hišico z letno kuhinjo/teraso. Skupne mere bodo cca 5,5 m x 4 m:
  • Zidani del: 2,5 x 4 m
  • Terasa/pokrita kuhinja: 3 x 4 m pod podaljšano streho
Pred nekaj leti sem sam naredil betonsko škarpo in stopnice, tako da imam nekaj izkušenj z betonom.
Vprašanja:
  1. Ali je smiselno delati z opažnimi zidaki ali raje z navadnimi votlimi opekami?
  2. Če opažni zidaki – ali je 25 cm debelina dovolj dobra za tako majhen objekt?
  3. Kako narediti betonsko ploščo (6x4 m)? Debelina 15 cm? Kako armirati?
  4. Koliko železa in kakšne fi palice priporočate za ploščo, temelje stebrov in zidove?

PS pravzaprav ne vem glede plošče... verjetno bi moral narediti temelj? Pasovni, točkovni, plošča?

PS pravzaprav ne vem glede plošče... verjetno bi moral narediti temelj? Pasovni, točkovni, plošča?
Ruman,
kjer bodo stebri naj bodo točkovni temelji ali primerne poglobitve. Plošča 15 cm bo tudi v redu; armatura spodnja cona.
Ne vem kaj ti bodo zidovi držali/pomenili. Je treba na terenu videt.
Lep pozdrav
(14.7.2026 ob 16:37)som16 Napisal: Ruman,
kjer bodo stebri naj bodo točkovni temelji ali primerne poglobitve. Plošča 15 cm bo tudi v redu; armatura spodnja cona.
Ne vem kaj ti bodo zidovi držali/pomenili. Je treba na terenu videt.

Som, si bil pri meni ene 6 let nazaj, ko sem urejal odvodnjavanje na dvorišču, Maribor Smile Menjal sem username, Marko1976 sem bil prej. V glavnem, bom pripel načrte in slike, kar predvidevam naredit, pa te prosim za komentar... Smile
Iskanje po temi