PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Uporabno dovoljenje po 149. členu GZ-1 in dopustno odstopanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Za enostanovanjsko hišo imamo gradbeno dovoljenje iz leta 1997, zgrajena je bila 2002, evidenčno je vpisana v kataster nepremičnin. Zgrajena je bila po mojem mnenju skladno z GD oziroma po tipskem projektu PGD, navedenem v GD, z manjšimi odstopanji. Namesto ene frčade so bile narejene tri manjše. V PGD je frčada v oknom 120x120 cm, izvedena pa so s trikotnimi okni širine 120 in višine 55 cm. V projektu je predvidena tudi varianta "trapezne frčade".
Zaenkrat sem bil pri enem pooblaščenem strokovnjaku (gradbincu), ki izjave o skladnosti gradnje z GD ni hotel dati, češ da to niso dopustna manjša odstopanja od gradbenega dovoljenja po 79. člen GZ-1. Po mojem mnenju nima prav, saj se niso spreminjale zunanje mere, lega, odmiki...
Kdo ima prav?  Huh
Ali je tu kakšen strokovnjak, ki bi tako izjavo podpisal? Smile
Odvisno od prostorskega akta. Če je odstopanje skladno s prostorskim aktom, se ga verjetno lahko obravnava kot dopustno manjše odstopanje
[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")arhimunichr("46")si/reference/]arhitekt[/url]
Iskanje po temi