PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Terasa in izolacija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nad dnevno sobo imam neizolirano teraso, ki zajema skoraj polovico stropa (cca 9 m2). Na terasi je položen (kolikor vem) mp lastic in ploščice. Tla terase ne morem več dvignit, ker je skoraj do roba terasnih vrat.

Razmišljam v smeri:

1) Ali nad teraso dati nadstrešek iz lahke kritine in spodaj izolacijo. Ta poseg bi zahteval poseg v streho, ker bi moral prilagoditi predel strehe. Višina dosedanjega nadstreška je cca 220 cm in dolžina cca 1 m. Nova dolžina bi bila 3 m in bi zaradi potrebnega padca prišel precej nižje kot 220 cm. Vrata, okno, zid bi prestavil na lokacijo ravnine, kjer so spodnja vrata od dnevne sobe. Skratka, kar velik poseg.

2) Ali izolirati strop dnevne sobe. Najbrž bi ga moral spustiti za 20 cm, da zadostim minimumu (Morda bi bilo dovolj manj izolacije ?). Dosedanja višina je 250 cm.

Kaj bi vi naredili v takem primeru ?
hobi4,
II. varijanta. Pa pravilno za izdelat.
Lep pozdrav
230 cm je še vedno spodobna višina prostora, čeprav za dnevno sobo malo malo.
Mogoče daš 10 cm izolacije.
@som16 in @ivank_, hvala vama.

Če je 10 cm izolacije dovolj, je to super. Sem mislil, da je 20 cm minimum nekako zaradi kondenza.

Kar se tiče izvedbe bi dal:
-Knauf obešala in UD, CD profili
-Ursa SF do stropa
-Parna zapora spodaj
-Gips plošče

Matra me pa, ker je plošča monta in kako pritrditi obešala na strop, ker ne vem, kje so travete in kje polnila. Vem pa, v katero smer so položene travete.

Pa začnem jaz ob takih primerih komplicirat. Lahko bi od zida do zida 4m dal kovinske cevi 30x30mm debeline 3mm na vsake 40 cm. Pa gor Knauf obešala.

Kaj vi predlagate v takem primeru ?
Iskanje po temi