PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les Izdelava ostrešja - trenutne cene

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni

Sicer sem našel nekaj podobnih tem o tej rubriki ampak niso up to date. Se pravi so podatki stari.

Torej v načrtu imam pokrivanje novogradnje v okolici Ljubljane in me zanima če mi lahko kdo pove ali je spodnji predračun "normalen" ali pretiran.

[Slika: Untitled.jpg]

Je cena OK? Pretirana? 

Je pa streha čisto enostavna dvokapnica 165m2 - 40 stopinj

[Slika: 20260313-170238.jpg]

[Slika: 20260313-170248.jpg]

Kakšno je vaše mnenje? Je pa do sedaj prvi in edini ki mi je poslal ponudbo. 

Hvala vam zanasvete.

lp
Urban1989,
les je kar visoka cena; tu imaš nekaj rezerve = ves les!!
Kleparija je sprejemljiva.
Pozoren bodi na detajle okoli strešnih okenj ter zaključkov strehe.
Nisem zasledil, da je lesena konstrukcija strehe zaščitena proti mrčesu/bibam , letne tudi ne.
Imaš smao deske zaščitene.
Lep pozdrav
Les se je v zadnjem letu podražil, tako da bo to kar primerna cena.
Pozanimaj se, kako je z zaščito lesa proti insektom. In še končni premaz vidnih delov lesa, ali je v ceni, vsaj en premaz, ker kasneje je težje.
Bom se pozanimal kako je z zaščito lesa. Prijatelj ki je gradil leta 2020...se pravi cca 5 - 6 let nazaj mi je dejal da je za 300m2 hišo plačal 16.000€...to mi je resno dalo misliti. Ok...so še zadeve gor...razumem ampak da je takšna razlika mi resno ni jasno.
(16.3.2026 ob 23:22)Urban1989 Napisal: Torej v načrtu imam pokrivanje novogradnje v okolici Ljubljane in me zanima če mi lahko kdo pove ali je spodnji predračun 'normalen' ali pretiran. Je cena OK?

Cene materialov in dela so se v zadnjih letih močno dvignile, zato so razlike v primerjavi s preteklimi leti žal pričakovane. Svetujem vam, da pridobite vsaj še dve ponudbi, da boste lažje primerjali specifične postavke za vašo lokacijo.
Iskanje po temi