PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Tuš brez tuš vrat

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

kupila sem novogradnjo-garsonjero, ker pri starih stanovanjih se ni nikakor dalo dogovoriti glede tega in onega. 
Dobila sem zgleda en šit: v kopalnici bo kao samo neka steklena pregrada za tuš, da ne bo kao mokro. Danes bila na ogledu in videla, da bo to kar fajn špricalo po celi kopalnici. Verjetno bo to še dodatnih 500 evrov za tuš vrata in montažo. Ali se to da kako ugodneje urediti? Da kupim vrata za tuš in sama montiram al kako že?
Ugodneje? Zavesa. Sama? Seveda lahko! Pa to zmoreš?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Mi nimamo nobenih vrat pa nihče nima težav že dolga leta. Je pa res da je kopalnica velika 12m2 in ne moti nikogar, če je pol metra od steklene stene še kaj mokro po tuširanju. Itak vedno obrišemo tuš na suho po uporabi in je.
Tuš mora biti globok 140cm ali več, da gre brez vrat. Kar je krajše pa je treba imet vrata. 
Najugodneje je pa zavesa.
Zanima me, kaj mislite, da se namesti  zložljiva stena dimenzije 168x140cm, pri tuširanju bi morala sedeti na stolčku zaradi nestabilnosti.

(29.1.2026 ob 07:38)pentax Napisal: Mi nimamo nobenih vrat pa nihče nima težav že dolga leta. Je pa res da je kopalnica velika 12m2 in ne moti nikogar, če je pol metra od steklene stene še kaj mokro po tuširanju. Itak vedno obrišemo tuš na suho po uporabi in je.

Zgleda niti te steklene stene ne bo, sem mislila zložljiv karavan namestit

(29.1.2026 ob 07:07)firefly Napisal: Ugodneje? Zavesa. Sama? Seveda lahko! Pa to zmoreš?

Sem mislila tudi zaveso, a je med tušem in WC školjko malo razdalje, vsaj zdi se mi in pač se bo treba paziti kam sprica voda. Iz izkušenj, ker sem bila po hotelih v takšnih kopalnicah z walk in tušem in je bilo vse po tleh mokro, voda pa ni odtekala kar tako, torej bom morala brisati tla vsakič. Ne vem, doma smo imeli zaprto samostoječo tuš kabino in so tla vedno suha, samo znotraj kabine je bilo treba vsakic lepo posušiti. 
Zgleda smo mi doma starokopitni...

Priložene datoteke Predogledne slike

Ali je možno pri walk in tušu namestiti kad?
(29.1.2026 ob 02:55)žirafa40 Napisal: Pozdravljeni,

kupila sem novogradnjo-garsonjero, ker pri starih stanovanjih se ni nikakor dalo dogovoriti glede tega in onega. 
Dobila sem zgleda en šit: v kopalnici bo kao samo neka steklena pregrada za tuš, da ne bo kao mokro. Danes bila na ogledu in videla, da bo to kar fajn špricalo po celi kopalnici. Verjetno bo to še dodatnih 500 evrov za tuš vrata in montažo. Ali se to da kako ugodneje urediti? Da kupim vrata za tuš in sama montiram al kako že? Bitlife
Če bo samo pregrada, bo res špricalo.
Vrata lahko kupiš sama ceneje (ni nujno 500 €), montaža pa je malo zahtevna zaradi tesnjenja.
Najceneje: dobra tuš zavesa + palica – ni idealno, ampak deluje.
Iskanje po temi