PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Talne in stenske obloge premaz ploščic

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nagib gres plošč pred pragom zadnjih vrat je premajhen zato na spodnji polovici plošč zastaja voda.
Kako bi na nepohodnih ploščah pospešil odvajanje vode? Obstaja primeren silikonski premaz/sprej ali kaj podobnega?
Imaš na trgu nano premaze za ploščice itd. Sam sem kupil pred leti za premaz dekorativnga kamna, pa sem potem ugotovil da ne rabim. To deluje dobro, večji problem zna biti, če je to pohodna površina, da se premaz s tem hitro odstrani in je potem treba ponoviti vajo pogosto.
porabnik,
kolikor sem si lahko raztolmačil tvoje vprašanje/zapis, imaš fouš narejen padec. Bo potrebno najprej to urediti/posanirati.
Lep pozdrav
Ne vem kaj je fouš padec?
Padec je ampak premajhen. Če bi bila gladka keramika bi bilo verjetno dovolj. Ker pa je gres plošča...
Ne predstavljam si kako bi se to saniralo brez razbijanja.
Lp
Izmeri padec. Vzameš metrsko vasevago in meter.
Če ploščice niso gladke, bi moral padec biti okrog 1cm na meter dolžine.
Kupi tisti nano premaz pa premaži in stestiraj, če deluje je stvar zaključena, če ni se lotiš po somovo  Big Grin.
(16.1.2026 ob 10:58)pentax Napisal: Kupi tisti nano premaz pa premaži in stestiraj, če deluje je stvar zaključena, če ni se lotiš po somovo  Big Grin.

Bil sem v prodajalni keramike in vprašal za premaz.
Povedal je da tovrstni premaz obstaja za steklo. Za keramiko nimajo in ne ve če obstaja.
Jaz sem uporabil "keramiko" za avto. Deluje. 2 meseca. Se prehitro spere v obremenjenem tušu.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
(18.2.2026 ob 07:12)firefly Napisal: Jaz sem uporabil "keramiko" za avto. Deluje. 2 meseca. Se prehitro spere v obremenjenem tušu.

Lahko še link do te "keramike" za avto?
https://amzn.eu/d/00FigbHC

Stara armatura pa je problem kamen. S keramiko čez gre dol samo od sebe.
A tem si povoskal tuš kabino da se ti ne prijemlje umazanija, kamen.
Ne bo drselo če bom s tem povoskal gres ploščice? Ne bi rad po tleh pobiral kolkov.
Po tleh nisem ker imamo kad. Na otip ni nic drseče. To je "nano" premaz, je zelo tanek.
Kolk učinka bo na gres ploščicah ne vem. Za gladke površine pa zagotovo deluje. Če maš kako ploščico viška doma lahko na suho poiskusiš.
Iskanje po temi