PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Kuhinjska oprema Priklop nape - ideje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni. Na vas bi se obrnil za par predlogov. Gre za priklop nape, kjer moram na obstoječo napeljavo priklopiti napo. Vem, da situacija ni rožnata in da je premer cevi odvoda premajhen, ampak delam s tem kar trenutno imam, zato bi vas prosil za mnenja na obstoječo situacijo.

V priponki prilagam sliko za lažjo predstavo, in skico trenutnega priklopa. Včeraj sem se malo igračkal s priklopom, vendar mi trenutni način priklopa ni preveč všeč iz nekaj razlogov.

1.) Napa mi s svojim delovanjem odriva prvi reducirni kos, včeraj se je celo enkrat snel, med delovanjem. Torej, napa sname original Reducirni kos 150/120, na katerega sem dal še en 150/125 reducirni kos, na katerega je pritrjen kos 125/100. Dodaten 150/120 reducirni kos sem dal zato, ker original reducirko ni bilo možno povezati z reducirko 125/100 kupljeno v Bauhausu.

2.) Sistem je precej glasen. Vem, da bo zaradi poddimenzioniranja odvodne cevi sistem precej slabše deloval, predvsem pa bo glasnejši, ampak vseeno, če bi še na kakšen način lahko znižal hrup, bi bilo super.

3.) ALU-Cev (100mm) je na DN110 kanalizacijsko cev pritrjena s pomočjo reducirke. Ta reducirka "odvodno stensko cev" zaobjame z zunanje strani. Na tej točki me skrbi, da bi "zrak pod pritiskom" uhajal mimo cevi v Knauf steno". Vem kako naj drugače razložim. Po domače - mislim, da bi ALU cev morala iti V odvodno cev, ne obratno.

Res se priporočam za vse predloge (razen podiranja obstoječih stenskih cevi)

Priložene datoteke Predogledne slike

Te cevi so znotraj narebrane. Šumi. Z ravnimi trdimi ne bi poskusil? Če te že zvok skrbi...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Napa na maksimalni hitrosti je vsaka precej glasna, ker pa reduciraš fi cevi, bo pa še bolj. Reducire in cevi zalepi s silikonom, da ne bo razpadlo, lahko še zvrtaš po dve luknjici in dva "lesna" vijaka not.
Toplotno izoliraj cev, da ne bo kondenza.
Zopet se javljam, ker sem malo pop.

Torej napa je zaradi načina trenutnega priklopa res glasna. Ne moti me toliko zvok motorja, ki ga napa proizvede ker se bolj "matra", ampak bolj to, da tista plehnata gibka cev spušča čudne zvoke.

Poskusil sem s trdimi cevmi, vendar moram tisti zgornji preboj v korpusu malo povečati/prestaviti, ker cevi ne spravim naravnost do nape (je izrez malo zamaknjen v primerjavi s pozicijo nape).

Imam dve vprašanji:

1.) bi kaj pridobil če bi napeljal večjo cev - 125cm bodisi togo ali gibko do izvrtine v luknje? Tam not je ponovno kanalizacijska cev, tako da v vsakem primeru bi prišlo do "ozkega grla", le malo višje gor, ne takoj za napo.

2.) Razmišljal sem da bi napo zvezal brez odvoda zraka. Torej bi v praksi imel znotraj omarice ogljeni filter, ne vem pa kako se v praksi to obnese v smislu - ali je potem not v omarici vse zapacano, oziroma zrak ki kroži kaj umaže strop, pod katerim bi ta zrak uhajal ven iz omarice?
Iskanje po temi