PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Vrt in okolica Kako oprati hlače od trave?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,

okoli hiše redno kosim travo z nahrbtno kosilnico na nitko, pa se drobci in barva od trave zelo močno primejo na hlače, da ne vem kako bi jih vsaj približno očistil. Trenutna rešitev je to, da imam ene namenska hlače samo za košnjo, pa tudi dokolenske gamaše sem nabavil, ki deloma pomagajo.

Res zoprna reč to. Če se cel teden valjam po delavnici z delavskimi hlačami niso tako umazane kot po 1 uri košnje. Prosim za kakšen nasvet. Hvala.
Mal za šalo mal zares: Daš ženi, pa naj se ona s tem ukvarja?

Drugače pa preprosto dobro jih skrtačiš (sirkova krtača npr.), daš da se uredu namočjo in pol fliknes v pralni stroj. Za 1x so še vedno pršle čiste vn....je pa res da ne kosim v belih hlačah.
(7.8.2025 ob 18:20)matjaz89 Napisal: Mal za šalo mal zares:  Daš ženi, pa naj se ona s tem ukvarja?

Drugače pa preprosto dobro jih skrtačiš (sirkova krtača npr.), daš da se uredu namočjo in pol fliknes v pralni stroj.   Za 1x so še vedno pršle čiste vn....je pa res da ne kosim v belih hlačah.

Hvala. Jaz sem jih namakal in drgnil hlačnice eno ob drugo s pralnim praškom predno so šle v stroj na 60 stopinj, pa so kavbojke prišle bolj zelene kot plave ven. Bom probal s škrtaco ;Wink Kaj v stroju perete na 90?
Kaj pa štrajfiks.
Jaz se ponavadi najprej spiham s kompresorjem, in če je možno kosim ko je trava suha.
Big Grin 
Ah, ja....nova "generacija" majstrov.....Pardon, " majstrov " . Se jim pa vsaj nasmejimo, ko imajo tako "hude" probleme....
Iskanje po temi