Objave: 1
Teme: 1
Ocena:
0
Zdravo vsem! Razmišljam o vgradnji lokalnega prezračevalnega sistema za novo hišo. I-vent in Lunos sta mi padla v oči, ampak nisem prepričan, kateri je boljši. Slišal sem, da je I-vent nekdanji Lunos in da so vrhunski. Je res? Kakšne so vaše izkušnje?
Objave: 1105
Teme: 21
Ocena:
16
Basically isto sranje, drugo pakovanje ... Nobeden od enocevnih lokalnih rekuperatorjev ni glih nek presežek, vzameš tistega, ki je poceni in je vizualno všečen.
Za novo hišo, če je še v fazi načrtovanja, sploh ne razmišljaj o lokalni varianti, temveč vzemi centralnega (Lossnay ali kaj podobnega). Cena ne bo bistveno višja, bosta pa udobje in izkoristek neprimerljivo boljša. Tudi morebiten prenos hrupa od zunaj je boljši (praktično zanemarljiv).
In ja, imam doma Blauberg lokalnega, prej sem imel v stanovanju Lunos, zdaj v firmi smo pa dali centralnega.
LP, g
Objave: 331
Teme: 17
Ocena:
0
Kot je rekel mucek: izberi centralni sistem. Ne bo vam žal.
Objave: 1417
Teme: 0
Ocena:
20
Luka, za novo hišo preveri centralne prezračevalne sisteme.
Ti lokalni so namenjeni za vgradnjo v obstoječe stare hiše, so kompromis med razbijanjem zidov, izdelavo lukenj in učinkovitostjo.
Če z lokalnimi hočeš prezračevati celo hišo, jih rabiš več, tako da cenovno potem ni več tako ugodno.
Objave: 3
Teme: 1
Ocena:
0
Si isposodim temo...
Novogradnja, vseljeni dobro leto. Prej nismo razmišljali o prezračevanju, zdaj bi pa zmontiral v nadstropje prezračevanje.
Glede na to, da je zgoraj še hladna pohodna mansarda, bi lahko tja namestili centralno enoto in potem dovode naravnost dol skozi suhomontažni strop (50cm izolacije).
Govora je o 3eh spalnicah, kopalnici in hodniku. Približno 60m2 skupaj.
Ima kdo dobre izkušnje s tako izvedbo in s katerim ponudnikom?