PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Zvočna izolacija dvostanovanjska hiša

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo, sem zelo nova v tem, tako da upam, da bom znala razložiti.

S partnerjem se zanimava za nakup enote v dvostanovanjski hiši, ki bo imela vsaka svoj vhod (ne bo pa uradno dvojček). Stena s sosedom je samo enojen cegel. Kolikor razumem, bodo naredili iz obeh strani (pri sosedu in v enoti, za katero se zanimava) izdelavo obloge sredinske stene z dvema ploščama.

Kolikor dela potekajo zdaj (3PGF), naredijo to s kovinsko konstrukcijo. Ne vem kakšna volna se bo uporabila, ampak mislim, da bodo tudi to naredili.

Čisto tako, če se odločiva in če bi imela še kaj vpliva na to (dela potekajo naprej), kaj bi priporočali? Namreč jaz res ne bi želela, da se od soseda sliši k meni, kot da živim v nekem bloku.
Prava izvedba bi bil dvojni zid in vmes izolacija. To, kar je ocitno plan, je knauf in zadaj zvocna izolacija. Ni slabo, ampak nizke frekvence gredo cez to brez vecjih problemov (hoja, butanje ...), govor itd. pa ne.

Lp, G
Vinna,
v kolikor imaš možnost , da se upošteva tvoja zahteva kot investitor, reagiraj takoj!!
Predlog je , da se dobiš s sosedom, če je že znan, in se dogovorita za primerno izvedbo.
Osebno bi predlagal vgradnjo lesenih štaflov + kamena volna + 2x gk plošča.
Pod štafle vgradiš gumo 5 mm, ter skozi njo vijačiš na steno. Pazi kako je z morebitnimi E instalacijami.
Sem nazaj opisal podobno izvedbo v LJ v bloku; nato so se še 3-je odločili za podobno izvedbo izolacije.
Lep pozdrav
Hvala vsem za odgovore.

Je pač dvostanovanjski objekt, zato ni mogoča dvojna stena, ni uradno dvojček.

Sem pa dobila podatek, da bo 6cm odmika za inštalacije, volna in 2 gips plošči. Nisem pa dobila informacije kakšna volna bo npr.

Sem pa to v stiku z investitorjem in nadzornim. Nadzorni bi bil tudi v bistvu sosed v tem primeru in nekako verjamem, da jim je v interesu, da se dobro zvočno izolira kolikor se lahko v primeru dvostanovanjskega objekta?

Pozabila sem še dodati, da v opečni steni deljeni s sosedom ne bo štemano, ampak bo izvedeno pod gibs ploščami.
Če dvojne stene ni mogoče narediti, je najboljša rešitev ta, da je konstrukcija iz mavčnih plošč popolnoma neodvisna od opečne stene, s kovinskim okvirjem brez trde pritrditve, napolnjena z kameno volno visoke gostote (vsaj 50 kg/m³). Obvezno uporabite dvojno plast mavčnih plošč, po možnosti z vmesno plastjo zvočnoizolacijske membrane.
Cool
Oblogo stene izvedete s prosto stoječo stensko konstrukcijo iz UW in CW profilov, po obodu obvezno 5 mm gumeni trak. Za polnilo uporabite (kot že omenjeno) kameno volno s čim večjo gostoto. Čez pa akustične plošče Rigips Duo'Tech, ki pa se nikjer po obodu ne smejo dotikati spoja (tla, stene, strop) - pusti se 1 cm reže, katero se zapolni z akrilnim kitom (pri tleh lahko plošče stojijo na gumi).
V oblogi stene naj bo čim manj prebojev, elektro doze pa naj bodo akustične!
Dobro bi bilo tudi, da je obstoječa zidana stena ometana.
Iskanje po temi