PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Rušenje poslopja/gradnja hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni.

Mogoče malo neumno vprašanje, ker res nimam izkušenj s tem...

Imam zazidljivo parcelo na kateri trenutno stoji manjše gospodarsko poslopje. V planu imam porušiti poslopje in na tem mestu zgraditi hišo. Hiša bo zagotovo tipska in zraven bo vključen tudi projektant in vsa dokumentacija (projektant bo pač iz podjetja, ki mi bo gradilo hišo in je trenutno še neznan  Big Grin ).

Slišal sem že, da je najboljša praksa, da ti isti projektant istočasno uredi kar dokumentacijo za rušenje in tudi za gradnjo ter da oboje poteka naenkrat. Ker pa iz določenih razlogov še ne vem točno kdaj bom gradil hišo, rad pa bi že prej porušil poslopje, me zanima ali je smiselno, da mi že sedaj drug projektant uredi papirologijo za rušenje in tudi porušim objekt, potem nekaj časa kasneje pa se čisto ločeno urejajo papirji za gradnjo?

Predvsem me zanima ali so lahko zaradi tega kakšne komplikacije oz. dodatna birokracija?

Hvala.
answee,
pravnomočno GD ti velja 5 let; kako je z podaljševanjem ti bo projektant pojasnil.
projekt naj ti izdela/naredi "en " projektant.
Lep pozdrav
Hvala za odgovor.

Da bi mi poteklo GD me ne skrbi, saj bi zagotovo gradil prej. Gre se predvsem zato, da bom lahko papirologijo za gradnjo urejal šele čez recimo 6-12 mesecev (čaka me še parcelacija in prenos lastništva - šele nato dobim lokacijsko informacijo, ki je pogoj za GD). Medtem ko bi rad poslopje porušil že prej, čimprej. Seveda, če to preveč zakomplicira vse skupaj, bom raje počakal.

Parcela je naša (družinska), gre samo za prenos lastnišva iz očeta name (kar pa bo zaradi vse birokracije seveda malo trajalo).
Brezveze prehitevat. Rušenje boš uredil v parih dneh, s celotnim postopkom ne boš nič prihranil, če ga forsiraš zdaj.
Jaz ti tudi predlagam, da počakaš, da imaš hkrati oba projekta.
V primeru da za hišo ne bi dobil gradbenega iz bilo katerega razloga ti vsaj ostane star objekt. Sicer slaba tolažba ampak ga lahko pač prenoviš, koristiš v drug namen,...
Pa še strojev za rušenje- izkop ne rabiš 2x iskat, plačevati transport itd
Iskanje po temi