Objave: 4
Teme: 1
Ocena:
0
15.1.2025 ob 13:24
(*Zadnja sprememba objave: 15.1.2025 ob 13:26 uporabnik minm.)
Zdravo
Zidali bi pasivno (zidano, ne leseno) hišo na ključ. Iščem priporočila oziroma izkušnje z izvajalci hiše na ključ (projektant, vodenje dokumentacije in izvedba hiše na ključ) v Ljubljani in okolici.
LP
Objave: 7104
Teme: 41
Ocena:
34
minm,
moja pozitivna izkušnja : Jasna Starc 031-538-146.
Primerna : Romana Pleteršek 041-388-632 ; Katja Gale 040-622-225
Lep pozdrav
Objave: 170
Teme: 17
Ocena:
2
Zelene gradnje priporočam da se izogibate.
Imalei znanci veliko težav pri adaptaciji hiše, v bistvu se je hiša precej razširila in bi bilo bolje, če bi porušili in na novo naredili.
Objave: 16684
Teme: 48
Ocena:
49
No ja, ti poznaš ene znance, ki so, baje, imeli problem.
Kot da nima vsak problemov pri gradnji ali obnovi.
Jaz pa poznam koliko in kako delajo. In če delaš, prideš tudi do problemov.
Načeloma so zanesljivi in vedo kaj je to pasivna gradnja.
Na drugi strani imaš na kupe Mehmedov, ki znajo vse, jer več 40 godina pravijo kuče. In to jih pravijo tako, kot so jih 40 let nazaj.
Poleg tega se raje dogovarjam s Slovenci, kot z nekom, ki nas ne razume. Čeprav, da se razumemo, cegle povsod polagajo taki, ki nas ne razumejo.
Nimam pa nič z njimi in se mi fučka, koga bodo izbrali.
Pač predlog.
Ocena:
34
minm,
kolikor vem, ga. Starc nima izvajalcev oz. tega dela kot " inženirirng " ni izvajala.
Ostali dve podobno - projektiranje; sta-ja pa biro malce večja; verjetno sodelujejo z gradbinci; imel koordinacijo , kjer je bili zvajalec "Zelena Gradnja".
Če se le da, " minm ", se izogni kakšnemu inženiringu, ki ti ponuja vse v """ paketu : projekt, izvedbo, nadzor """. Vsaj moja izkušnja , iz terena.
Lep pozdrav
Ocena:
0
som16 hvala za odgovor.
Morda veš kako dela kaj Zelena gradnja? So ok?
Ocena:
34
minm,
gradbinec kot nekatera večina primernih.
Felerji, kot običajno; nido imuni, samomzraven moraš biti in jih ugotoviti/videti.
Kar se mi vidi zelo negativno je, da se ne držijo zapisa/opisa v Gradbeni dnevnik; sem jih moral zelo, zelo opozarjat. To mi edino ni bili všeč.
Ostalo , bi deajl do so primerni. Sam sem dosti na gardbišču in sporti odpravljajonapake oz. jih opozorim.
G. Štefan ima nekako svoj pogled na gradnjo; v glavnem primerni.
Ne boš veliko zgrešil z njimi.
Nekoliko pozornosti pa je le potrebno.
Tudi komnetar Forumskega kolega " Fery"-a, je na mestu; je primeren.
Lep pozdrav
Ocena:
0
Kaj pa mnenje glede JubHome hiš?
Ocena:
34
minm,
imaš tudi na forumu napisano/zapisano mojo izkušnjo. Malce prebrskaj.
Je bila debata ( sem opisal ) tudi o " lepenju " v primerih JUB-a in Fibran-a.
Lep pozdrav
Objave: 260
Teme: 111
Ocena:
0
17.11.2025 ob 19:16
(*Zadnja sprememba objave: 17.11.2025 ob 19:27 uporabnik avion.)
Tudi jaz malo razmišljam. ALi ima kdo še koga na področju ljubljane za priporočit? Pozna kdo 1ahisa (GP Bezjak)?
Pri meni je poudarek na tem, da res iščem nekoga, ki bi prevzel gradnjo na ključ. Se pravi iščem alternativo montažni hiši...se pravi, da se bi se jaz čim manj ukvarjal gradbincem, saj nimam ne znanje, ne časa, ne volje se ukvarjati z izvajalci.
Hvala!
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
Potem kupiš končano hišo. Vse ostalo je tvoje delo avtomatsko zraven. Že sam talno oblogo za vse prostore izbrat je "muka". Kje je še tloris pa ....
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ocena:
34
avion,
kot je zapisano na njihovi strani, posebej ne odstopajo od " Zelena gradnje " , kakšnega Projektirvnega biroja , ki prevzame gradnjo, JUb ni izjema, tudi kakšen gardbinec,.....
firefly, ni enako kupiti zgrajeno hišo " Gradnja za trg " ali pa da se sam odloči za gradnjo pod njegovimi pogoji/zahtevami. Tu ima več kompetenc, vpogleda v/med gradnjo,......
avion, ukvarjanje z gradbincem : csekakor se boš moral malce angažirati , morda ne med " surovo gradnjo ", a pri elektriki, vodi, ogrevanju, oknih, partektu,..... Drži, tu ti bo , verjetno sogovornik projektant ( ??????). Vsaj osebno se glede doličenih detajlov, za vnaprej, pogovorim z investitorjem, ker v projektu so nedodelani ali pa jih ni; nekateri projektanti se niti ne odzovejo.
Lep pozdrav