PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Talne in stenske obloge Talne obloge in tlak v stanovanju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

imamo stanovanje v bloku, kjer bi v sklopu celovite obnove zamenjali tudi talne obloge in se morda lotili tudi tlaka.

Trenutno je v stanovanju položen parket ribja kost, pod njim je kot tlak uporabljena zmes, ki temelji na cementu in žagovini - te debeline ne vem, ker še nismo odprli tal.

Ob menjavi vsega potrebnega bi želeli narediti tudi čim boljšo zvočno izolacijo na tleh.

Kateri profili izvajalcev se ukvarjajo s celovito rešitvijo tal?

Pod predpostavko, da je tlak spodaj še dober, kaj bi bilo najbolje narediti, da se višina tal bistveno ne spremeni, ampak se še doda neka zvočna izolacija?

Bi namesto tega debelega parketa bilo mogoče na tlak pritrditi 2 cm stirodurja, ojačati z mrežico in lepilom in nato zaliti s samorazlivno maso, na koncu pa položiti laminat ali celo zalepiti tanki vinil?
Bi 2 cm stirodurja glede zvočne izolacije sploh kaj vplivalo?

Hvala
teop,
za preprečitev prenosa udarnega zvoka , se vzame Tervol plošča. Klasični parket " Ribja kosrt položeno " sem imel debeline 2,5 cm v bloku; Železniška postaja je imela 3 cm debeline.
Ker pišeš, da te moti prenos zvoka bi predlagal uporabo Tervola. OSB in nato laminat/vinil/pluta.
Lep pozdrav
Tocno to smo imeli mi (Bezigrad, 1963), tistega zaganja in peska je bilo tam 5+ cm. Vse skupaj smo vrgli ven in naredili plavajoci estrih na par cm stiroporja.
Moras pa vedeti, da s tem dejansko resujes bolj kot ne samo svoj hrup proti spodnjemu sosedu (se pravi, sosed spodaj ne bo slisal tebe) ti zaradi tega ne bos kaj veliko na boljsem glede hrupa.

Lp, G
Hvala za odogovora. Ja, to v glavnem želim rešiti - hrup, ki ga mi povzročamo sosedu Smile

Iščem pa predvsem rešitve, ki bi bile "suhomontažne" - morda celo brez ostranjevanja starega (cement-žaganje) estriha.

Hvala
Iskanje po temi