PodSvojoStreho.net Splošno Sam svoj mojster Lepilo za lepljenje cement - guma - aluminij

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lep pozdrav,

na terasi nameravam na hidroizolacijsko podlago (Kema/Murexin Hidrostop Elastik; na otip deluje kot cementno-gumijasta masa) prilepit aluminjaste profile in sicer tako, da bodo vmes podložke iz gume (za odtekanje vode; za lažjo predstavo prilagam sliko). ALU profili bodo služili kot podkonstrukcija za pritrjevanje WPC desk (končni sloj terase).

Hvaležen bi bil za nasvet glede lepila, s katerim bi gumijasto podložko na spodnji strani prilepil na podlago in na njeni zgornji strani na ALU profil (lahko enako ali dva različna lepila). 

Kakšnih posebnih zahtev glede lepila nimam: gre za zunanjo teraso (temperaturna obstojnost lepila torej nekje med -15°C — +40°C), morda bi med zahteve dodal malce elastičnosti (raztezanje?) in UV obstojnosti (čeprav bodo spoji vedno v senci, pod WPC deskami). Sklepam, da bo okolje pod deskami večinoma vlažno. Glede obremenitev nimam kakih pretiranih zahtev, ker bo vse skupaj pritiskala dol teža WPC desk, razen da sem bil opozorjen glede zvijanja WPC desk na vročini in ne bi želel, da sčasoma spoji popustijo in se mi zato pohodna plast (WPC skupaj s podkonstrukcijo na katero bodo WPC deske pritrjene) začne "dvigovat". Želel bi obstojnost 10+ let. Nameravam lepit te dni, ko je temperatura samo 0 — 10°C.

Gumjaste podložke so 8 x 4cm, skupna površina lepljenja je zato cca. 0,5m² × 2 = 1m².

Zaradi majhne površine cena lepila ni bistvena. V eni od trgovin so mi svetovali kar silikon, doma imam še tubo in pol SikaFlex 11FC (verjetno premalo), gledal sem tudi Neostik Profesional... Za vsak nasvet ali izkušnjo bi vam bil hvaležen.

Hvala in lep dan vsem še naprej!

Priložene datoteke Predogledne slike

Ko boš pritrdil WPC, bo WPC držal vse skupaj, bo pa plavajoča izvedba proti podlagi.
Iskanje po temi