PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Fasada - pozimi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni.
Zaradi nepredvidenih zadev, se nam je zavlekla fasada v čas,ko se že kar hladi.  Hiša je prekrita z stiroporom,  škatlasti napušč stirodur. Prva roka lepila in mrežice čez stiropor in napušč. Vse to je bilo že narejno ob dobrih vremenskih pogojih. Hiša se obnavlja in se notri ogreva.
Sedaj nas čaka še drugo roka lepila čez vse in zaključni sloj. Vreme zunaj v prihodnjih dneh sledeče, ponoči 2-3 stopinje, zjutraj, ko začejo delati 3-4, čez dan 9-15.
Tehnični list proizvajalca pravi, najmanj 5 stopinj zrak in podlaga za oboje.

Drugo roko lepila se nagibam, da dam zeleno luč. Bolj me skrbi zaključni sloj. Če upoštevam tehnični list prozvajalca in čas sušenja lepila najmanj 3 dni (v teh razmerah, bi bilo verjeno bolje še par dni več), pridemo v vremensko napoved ponoči 1-2 lahko tudi 0 1 ali -1, podnevi 5, 6 stopinj.

Vsako mnenje ali lastna izkušnja dobrodošlo in  se vam že vnaprej zahvaljujem.

PS: gre za lepilo baumit duocontact in zaključni sloj baumit granoportop. Sem klical tudi proizvajalca/tehnično podporo in so bili pač diplomatski. Načeloma so rekli, da je bistvena zračna vlaga in posledično, da ne zmrzuje...
sundance,
so ti kar pravilno povedali , čeprav diplomatsko.
Dokler imaš vsaj 5°C nad nulo, samo gasa.
Lep pozdrav
Kje pa je 5 nad nulo? Ob obali?
Ali šteješ, da se bo vse posušilo med 11. in 13. uro, ko je temperatura taka? Ok, do ponedeljka, torka bo še užitno, potem pa ne več.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Hvala obema za odgovora, ravno to je bistvo, ki me je zanimalo - če je podnevi čez 5 pa potem že zvečer 1 ali 0 in ponoči minus,  se mi je zdelo, da pač to ne more biti ok.
Mogoče kakšne komentar na minimalni čas sušenja lepila v teh razmerah? Okolica Celja. Kaže da bodo danes ali najkasnje jutri končali z lepilom.
In še morda kakšen komentar glede mininalnega časa sušenja zaključnega sloja oz. minimalni  čas, ko bi morala biti temperatura nad 5 stopinj?
Hvala in lp
Ja kolega " Fery " ga včasih malo serje.
Z nižanjem temperature , se podaljša čas vezanja.
Za 5°C se strinjam.
Danes na Gorenjskem flikajo fasado; lepilo potrebuje vsaj 2 dni da zveže. Plan je , da še letos naredimo do zaključnega sloja; zaključnega pa , če bo vreme v redu!!
Cjele, če si na ravnini ( proti Vojniku, Štoram, Mozirju,....Lava ...) je v redu.
Lep pozdrav
Iskanje po temi