PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Nov tarifni sistem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boš že še prekoračeval, ali pa stradal, če trenutni sistem ostane. Žabe se kuhajo počasi, tudi ti si med njimi.
Letos nisi prekoračil, drugo leto bodo dogovorjene moči letošnjim konicam primerno nižje, pa se boš malo potrudil jih ne prekoračit. Tretje leto bo dogovorjeno spet nižje kot drugo leto, ....
Čez par let boš trdo kuhan.
Z kar nekaj zamude...(po)račun za večmesečno obdobje, kjer ni razvidna višina obračuna moči za posamezne bloke (omrežnina-nov tarifni sistem), temveč le obračun kWh za posamezen blok.
Sicer je obračun oproščen plačila, čeravno sem pričakoval nekaj deset evrov plačila, glede na manjko pridelka SE.
Glede na rezanje špic v decembru, manjka ravno ta del (ob)računa = razvidna obračunana moč posameznih blokov, zavita v meglo...
(23.1.2025 ob 14:23)cosmo Napisal: Jaz sicer ne razumem kaj imate toliko za razglabljati. Zadeva je sedaj enaka kot imajo v tujini že leta. Sprijaznite se da je zastonjkarstva ( ali pa ugodnega) življenja konec. Počakajte še na zdravstvo. Če imaš živiš, če nimaš greš rakom žvižgat.
Meni je je omrežnina podražila za 83%. Prej sem plačeval 96eur, sedaj bom v celem letu plačal 178,85eur. Ampak se mi še vseeno BAJNO izplača vse skupaj. Elektrarna mi pokrije vse aparate v hiši in ogrevanje , ter toplo vodo. Za borih 13-15eur na mesec.
Prav tako še nisem niti enega BLOKA prekoračil, pa nisem spreminjal navad.
Tolčete prazno slamo.

Podpišem.

In ne razumem, zakaj potrebujemo toliko časa, da ukinemo socializem.
ZASPANC nikjer nisem zasledil, da bi nam BLOKE nižali. Lahko si jih sam povišaš ali znižaš.
Cosmo, Alanford-se popolnoma strinjam.

Prej sem letno plačal cca 100 Euro, sedaj pa bom cca 190.
Torej bom mesečno plačal cca 8 eurčkov več !!!!

Če je to glavni problem našega omrežja in bodo s tem rešili zadevo, podpiram ta ukrep.

Ampak so tudi dvomi......
Kakšen komentar glede na račun E.E. ta mesec?
Pri nas poraba jan2025 zelo primerljiva z januarjem leta 2022 in tudi račun je tokrat zelo podoben. Je pa takrat bile cena EE: VT 0.0599€, MT 0.0349€. December 2023 je bil recimo račun 30% višji za podobno porabo.
Nategujejo nas na suho s temi cenami za elektriko in omrežnino. "Mešetarijo" na borzi, čarajo s subvencijami, davki, trošarinami, da več ne veš, za kaj koliko plačuješ. Energetska (in še kakšna) politika v EU je že davno izgubila kompas ...
Spremenjeni Akt o metodologiji za obračunavanje omrežnine za elektrooperaterje, ki je bil objavljen v vcerajsnjem UL ukinja obracun omreznine za presezno moc. To velja za tiste, ki presezne moci niso sami spreminjali.
Vec (stran 33): https://www.uradni-list.si/_pdf/2025/Ur/u2025027.pdf
Hvala za obvestilo.

Imel sem max moč 5,6 Kwh, pa sem jo popravil na 5,2. Torej, če zdaj popravim ročno nazaj na 5,6 je to to?

Stalne spremembe, novosti, ........
V bistvu je to res to.
Ti si spremenil in boš plačeval. Pa četudi zdaj še 10x spremeniš.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Elektrarno s hranilnikom imam priklopljeno dva meseca. 
Razsmernik sem nastavil na 4,5 kW, tako da od takrat nisem presegel 4,6 kW. V mojem elektru pa je vrednost nastavljena vrednost 7,1 kW. Kdaj mi presežno moč nastavijo na 4,6? Ali naj tvegan in nastavim sam? 
Števec so mi nekaj dni pred zagonom elektrarne, zamenjali z novim, vendar odčitavanje ne dela.
Dokler je cenovno tarifa prvega bloka izenačena z drugim, ne bi se s tem igral. Če ne pa pozanimaj se, ali ti to lahko spremenijo oni, ker pač glede na nastavitve/dejanske razmere ne misliš presegati.
Pustiš pri miru. Drugo leto se ti "nastavi" na novo realno vrednost. Defoult ne plačevanje penalov se mi zdi smiselno obdržati.
1 ... 5 6 7 8 9 Pojdi na stran 
Iskanje po temi