PodSvojoStreho.net Splošno Sam svoj mojster Kako pritrditi desko na kovinski profil (s strani)?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Imam pravokotni kovinski okvir, ki je zvarjen iz kvadratnih pohištvenih kovinskih profilov. Profili so velikosti 30 x 30 mm in debeline 2 mm, luknja v notranjosti tega okvira pa je velika približno 300 x 400 mm. Sedaj pa želim v to praznino namestiti leseno desko debeline 30mm in enakih dimenzij, kot je luknja, da bo ta povsem zapolnjena.

Zanima me katere vezne elemente naj uporabim, da desko pritrdim tako, da na straneh ne bo nič ven gledalo (debelina celega kosa ostane 30mm). Pritrdim lahko s strani npr. z vrtanjem lukenj v kovinski okvir in les.

Ima kdo kak koristen nasvet?

lp
Odvisno od lesa, zahtevane nosilnosti itd. Mogoče ti je že silikon na spoj dovolj?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Montažna pena?
Po obodu z zunanje strani v okvir zvrtaš po dve luknji na stran in potem skozi to vijačiš z lesnimi vijaki leseno ploščo v sredini.
Če želiš skriti glave vijakov, lahko pogreziš luknjo (posnetje, da se glava nekoliko skrije), ali pa v zunanji steni narediš večjo luknjo da gre glava vijaka in križni magnetni nastavek za vijačenje skoz. Navadni najmanjši so fi10mm, vrtaš fi11mm.
Da pa te luknje zapreš, se pa dobijo plastični čepi (verjetno jih boš dobil v Merkurju, BauBau,...
en katalog
https://www.metalika-kacin.com//images/P...i_kape.pdf
Lepilne mase in pene ne pridejo v poštev, saj bi zadevo po želji tudi razstavil.

ivank: Glede vrtanja s strani sem že razmišljal, vendar se bojim, da bodo lesni vijaki ploščo razcepili. Moja najboljša ideja je bila, da bi v les s strani najprej s svedrom zavrtal luknje določene globine (plošča stisnjena s sponami, da se ne razcepi). Nato pa bi na tej globini zavrtal še luknje pravokotno na ploščo in not vstavil prečne matice ter uporabil vijake z M navojem za pritrditev na okvir. Verjetno bi bilo dobro, da uporabim več manjših, kot manj večjih.

https://kam-les.si/trgovina/kovinski-pro...ica-m6-fi/
3mm luknja. 2cm globoko. In 3.5mm vijak dolg 2.5cm. Ne bo nic razpokalo.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Iskanje po temi