PodSvojoStreho.net Splošno Sam svoj mojster Pritrditev pokrova za rolete

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[attachment=37298][attachment=37298]Zanima me kako bi bilo najboljše pritrditi nazaj pokrov za rolete? V zgornjem delu je namreč odstopil in sedaj skozi tisto odprtino piha.
Bi šel najprej na spoju čez s silikonom in nato z jubolinom ter nato zbrusil in pobelil? Mogoče nekako prilepil? Se da mogoče ta pokrov kar odstraniti in nato zopet pritrditi?

Priložene datoteke Predogledne slike

Ne silikon, ker se ne bo oprijela čez kakšna barva.
Akrilni kit, bele barve, lepo narediš in nič ne barvaš, ker bo barva zelo verjetno počila.
Na obeh sosednjih površinah nalepi zaščitni (abdek) trak, nanesi akrilni kit, pogladiš lahko tudi s prstom, odstraniš trak in to je to.
Tudi akrilni kit bo počil.
Iz dveh razlogov.
Prvi je, da zaradi vsebnosti zrn nima elastičnosti silikona, zato tudi ni namenjen za večje fuge in v takem primeru poka..
In drugi je, da ta roleta leze dol in bo očitno še lezla.
Kar torej narediš, je zgolj začasna rešitev.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Gledam tvojo priloženo sliko pa mi ni povsem jasno, kako je sploh ta okrov bil v osnovi pritrjen. Jaz bi na tvojem mesto na obeh koncih pokrova( pod pokrovom) pritrdil trikotno letev (na katero bi potem okrov nalegal), ki bi jo fiksiral v zid in pač prebarval z ustrezno barvo.
Karkoli boš v špranji zgoraj delal, bo sizifovo delo.
Ta pokrov mora biti snemljiv zaradi popravila ali zamenjave rolet, zato kakršnokoli kitanje ali podobno pacanje ne pride v poštev. Jaz bi na vašem mestu snel pokrov, očistil vso umazanijo, kar se je z leti nabrala v notranjosti škatle, če prostor dopušča izoliral notranjost in z notranje strani, kjer pokrov pride v stik z okvirjem nalepil kakšno prožno tesnilo. Mogoče bi celo po meri kupil novi pokrov in razmislil o bolj estetskem zračniku, ki prav grdo zgleda na tem pokrovu (če je zračnik sploh potreben).
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
Sem zapolnil s tole zadevo:
https://mtehnika.mercator.si/izdelek/140...nilna-masa
Za silo bo, bom videl koliko časa bo zdržalo. Bom pa razmislil o menjavi pokrova in odstranitvi zračnika. Hvala za nasvete.
Iskanje po temi