PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Vrtanje luknje za dimnik

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spoštovani vsi,

Prosim vas za pomoč. V kratkem bom priklopil kaminsko peč na drva 9kw. Sedaj pa prva težava in sicer, ko se bo delal preboj skozi opečni zid, ali mora biti luknja večja kot je sam premer dimne cevi, ki je 130mm, kolikor je na izhodu iz peči. Če mora biti večja za koliko mora biti. Ali mora biti priklop na peč pod kotom ali je lahko 90 stopinj. Bo dovolj premer dimnika 160mm in bo troslojni.
Hvala vsem za odgovore
Dimenzije: sam sem delal tako, da je bila krona 20 mm širša od same cevi v preboju. Tako imaš prostor za tesnilno maso. Ali, če boš dal kaj drugega (ognjevarna malta, ali podobno), preveri koliko naj bo reža za izbrani material. Čisto na knap ne delat. Preboj dimenzioniraj glede na dimovodno cev, ki si jo kupil, in ne glede na dimniški priklop peči.

Kot: moj priklop je pod 90°, v mojem primeru je delovalo, ker imam dovolj vleka. Za ugodnejši vlek peči je bolje pod kotom 45° recimo, sploh če je dimnik bolj na kratki strani. Treba je tud mal pogledat navodilo proizvajalca peči, kaj oni priporočajo. Ene peči zahtevajo kar visok vlek za pravilno delovanje, in dimovod je treba dimenzionirat in usmerit strogo po navodilih. 160 mm bi skor moralo zadoščat za 9 kW (ma to spet piše v navodilu za montažo peči, minimalni premer in višina dimnika).
Iskanje po temi