Objave: 4
Teme: 1
Ocena:
0
14.2.2024 ob 22:49
(*Zadnja sprememba objave: 14.2.2024 ob 23:05 uporabnik Kozaki.)
Pozdravljeni,
sem prebral vse kar sem našel na to temo ampak specifično odgovora ne moje vprašanje ne najdem.
Skratka situacija je sledeča. Imamo dve sobi v katerih bomo polagali vinil. Vinil je debel 6,5mm. Trenutno je v sobah položen parket ki je v dokaj dobrem stanju. Obe sobi sta veliki 4x3m. Ena soba ima na približno 1/3 daljše stranice po celi širini vdolbino(bazen) širok 0,5-1m in je na najglobjem delu globok 5mm. To bi želel izravnati. Druga težava pa je da je soba 17mm nižje od hodnika. Dugo težavo se mi zdi da lahko rešim s polaganjem OSB plošče na obstoječo podlago da vseskupaj dvignem.
V drugi sobi je situacija podobna.
Zanima pa me ali se lahko vdolbino zalije z izravnalno maso direkto čez parket? Kaj storiti če to ni opcija? So OSB plošče dobra izbira za izravnavo sobe s hodnikom?
Zanimajo me nasveti in kaj je najbolj smiselno storiti v tej situaciji.
Objave: 1417
Teme: 0
Ocena:
20
Za izravnavo tistega dela izravnalna masa ali pa parket ven in potem izravnava.
OSB plošče so OK za dvig višine. Spodaj dajte kakšno peno (kot za laminat), plošče lepite skupaj, ob stenah pustite režo, da bo plavajoče.
Ocena:
0
15.2.2024 ob 23:08
(*Zadnja sprememba objave: 15.2.2024 ob 23:26 uporabnik Kozaki.)
Parketa nebi rad metal ven. Sepravi če prav razumem lahko uporabim katerokoli izravnalno maso 1-10mm in jo preprosto polijem na parket ki je prej premazan z primerjem.
Gledal sem sicer tudi Mapei Ultraplan Renovation, ki je namenjen prav polivanju čez parket, ampak ima specificirano debelino 3-40mm. V čem je problem da ga recimo ni možno vliti v to mojo vdolbino oz kje bodo težave. Kot rečeno je na najglobjem delu globoka 5mm vendar pa bi potem zravnal s parketom in bi bila ob robovih pač 1 mm oz 0 da se izravna.
Parketa nebi rad metal ven. Sepravi če prav razumem lahko uporabim katerokoli izravnalno maso 1-10mm in jo preprosto polijem na parket ki je prej premazan z primerjem.
Gledal sem sicer tudi Mapei Ultraplan Renovation, ki je namenjen prav polivanju čez parket, ampak ima specificirano debelino 3-40mm. V čem je problem da ga recimo ni možno vliti v to mojo vdolbino oz kje bodo težave. Kot rečeno je na najglobjem delu globoka 5mm vendar pa bi potem zravnal s parketom in bi bila ob robovih pač 1 mm oz 0 da se izravna.
Ocena:
20
"Mapei Ultraplan Renovation, ki je namenjen prav polivanju čez parket, ampak ima specificirano debelino 3-40mm. V čem je problem da ga recimo ni možno vliti v to mojo vdolbino oz kje bodo težave."
Obstaja verjetnost, da izravnalna masa v premajhni debelini poka.
Ocena:
0
Sepravi je potem najbolje uporabiti klasično izravnalno maso 1-10mm?
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
16.2.2024 ob 14:35
(*Zadnja sprememba objave: 16.2.2024 ob 14:36 uporabnik firefly.)
Imaš osb preko. Tudi ce razpoka, bo ostala tam kjer je.
Ce ti je pa vseeno kaj uporabis pa uporabis finejšo.
Ocena:
0
S čim pa je potem najbolje lepiti OSB na izravnalno maso in parket?
Ocena:
20
Ne rabiš lepiti, narediš "plavajočo" izvedbo, kot sem že pisal:
" Spodaj dajte kakšno peno (kot za laminat), plošče lepite skupaj, ob stenah pustite režo, da bo plavajoče. "
Objave: 8403
Teme: 30
Ocena:
1
Oj,
ne vem sicer kakšen je ta parket. Je lakiran ali oljen? No v vsakem primeru bi svetoval, da se ga površinsko obrusi - tudi tisti "kanalček". Očisti in premaže z temeljnim predpremazom za vpojne podlage _npr. Uzin PE360 V kanal naliješ izravnalno maso Npr. Uzin NC 175, ki je namenjena za lesene podlage. Ne rabiš biti prav natančen pri robovih, saj bo preko tako ali tako OSB. OSB plošče vzameš one na pero in utor in jih 100% lepiš na obrušen in premazan parket. Lahko enostavno z belim mizarskim lepilom. OSB plošče v parket vijačiš, vijake pa kasneje lepo pokitaš, da ti ne motijo vinila. Tako si dobil homogeno leseno podlago. Na to polagaj vinil. OSB 12mm in vinil 6,5mm....... pa si ravno na tam tam 18,5mm.
Objave: 17
Ocena:
1
uporabi izravnalno maso schonox APF, elastična ter pimerna za izravnavo lesenih površin.