Objave: 39
Teme: 9
Ocena:
3
Gledam, da so v tujini cene nepremičnin bistveno padle. V Nemčiji za 10-12 %, v Avstriji za 7-10 %. V Sloveniji pa vidim na eni strani (meni nerealna) pričakovanja posameznih privatnih kupcev, po drugi strani precej parcel, o katerih so se lastniki pred časom pogovarjali, sedaj pa jih nočejo sprementi v denar, po tretji strani pa precej (starejših) hiš, parcel, kjer cene padajo.
Kakšna so vaša opažanja? Meni se zdi, da se cene “poceni” parcel in hiš daleč od Ljubljane ali Obale še vedno dražijo, “drage” nepremičnine npr v Trzinu ali na Škofljici (ali v zaledju Obale) pa se kar ne prodajo. Oglasi, ki so včasih izginili po par dneh se držijo. Prodajalci, ki so včasih bili odrezavi, pa so postali prijazni in celo pokličejo nazaj.
To so zgolj moji občutki, ampak se mi zdi, da so hiše cenovnega ranga 600-750 k in parcele cenovnega ranga 250-350 k padle. Kakšne so vaše izkušnje?
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
"Nižji in srednji" rang parcel se še dvigajo cene. Ne glede na lokacijo. Proda se jih pa manj. Višji razred kupci čakajo. Po ljubljani se precej gradi. Obljubljenih je se nekaj projektov. Cene so zdaj visoke, znajo it še gor, a če se projekti speljejo, zna malo pasti. Ampak tako malo da ne verjamem da se "splača" čakati na to.
Najbolj ga je nahebal bottom nižji razred. Nakup za "delavca" ni več mogoč. Tudi gradnja ne. Najem je pol in več plače (v nizjem rangu najemnin jasno). Najemnih stanovanj obupno premalo. Neprijetna situacija za marsikoga...
Ocena:
3
Kaj so zate nizji in srednji rang parcel?
Ocena:
27
Nizji do 50/m2. Srednji do 100/m2. Vse kar je vec kot 100 je kraja lol
Ocena:
3
Hvala. Jaz tega ne bi uvrstil v srednji razred. Tudi jaz imam obcutek da so parcele npr 30-40 km od Ljubljane poceni. Jaz sem bolj videl, da cene parcel po 300 Eur na m2 v zaledju obale ali v okviru mestnega ali primestnega prometa v Ljubljani padajo. Zelo poznana mi je lokacija v Gameljnah kjer so začeli s 350.000, sedaj pa ze ponujajo po 290.000 in me je zanimalo če je to splošen trend.
Objave: 1198
Teme: 14
Ocena:
6
Po mojem mnenju so cene absurdno visoke!
Ocena:
3
trance0,
ali imas kako osnovo za svojo trditev? Ali lahko difernciraš?
Previsoke na splošno? V Loškem Potoku in Žužemberku ali v Ljubjani in Kopru ali v Medvodah in Trzinu
Ali lahko podaš konkretne primere gibanja cen, kjer so se cene morale bistveno spustiti, da se je nepremičnina prodala=
Meni osebno se zdijo cene bistveno prenizke tam kjer imam nepremičnino (40 km od centra Lj, 7 km do najbljiže trgovine, od tega 2 km po makadamu), po drugi strani pa se mi zdijo stanovanja ali parcele v območju Ljubljanskega mestnega avtobusa osebno bistveno predrage.
Ocena:
27
@tujec, vse je stvar perspektive... in financ iz katerih izhajaš...
Osebno gledam malo drugace na to. Pred 10 leti so bile cene 3x nizje. To je zame nenormalna rast. Pa ne govorim o ljubljani. Ta je itak bolana. Govorim o 30min+ iz ljubljane. Pred 10 leti sem kupil parcelo v tem obmocju (niti 30min do lj). 1200m2 za 18k. Bila je praktično najcenejša. Večina se je gibala okrog 30-40k. 18k je zame sprejemljiva cena. 40 ne. Zdaj take parcele pod 80k praktično ne dobiš. Bolane cene in nenormalen skok cen.
Kot "bogataš" gledaš drugače na to. Če pa imaš 1000 eur plače in nič podedovanega je pa kriza...
Ocena:
3
@gradnja_menges
hvala za tvojo oceno. Ali lahko diferenciraš kaj pričakuješ glede a) obstoječih stanovanj b) novogradenj stanovanj c) nepozidanih parcel, d) parcel s starejšimi hišami? (Vem, da je precej ugiabanja ampak ker si iz okolice Lj (Menges) bo tvoje ugibanje precej relevantno).
Jaz nisem nikoli si mislil, da bodo cene v tujini tako strmoglavile, in ugibam ali v Sloveniji to še pride.