Objave: 322
Teme: 1
Ocena:
27
Tale dilema mi je znana... Rabiš 1x na mesec za kakšno desko ali vejo in se ti ne lušta ubadat z motorno in potem raje vzamem vse drugo, samo da ni treba kurblat. Bi jo rabil, pa se mi ne lušta mešance delat za tistih par minut. Vse ostalo imam 4t (kosilnica, motorna kosa in pihalnik). Tako, da tudi jaz razmišljam o baterijski iz Lidla, čeprav tudi baterije niso večne in po nekem čudnem naključju nikoli polne, ko rabiš. Mogoče, pa za podoben denar rajši Makito na kabel. Firma je, servis tudi in vsaj veš, da bo ob lahki rabi delalo takrat ko rabiš naslednjih 10 let. Edini minus je, da je treba podaljšek vlečt.
Objave: 55
Teme: 2
Ocena:
0
Točno tako. Imam motorno žago, toda enostavno je včasih tako malo za odrezati, da se je ne splača kurblat.
No baterija, pri meni ni takšna težava, ker imam iste za več naprav in ravno zato gledam Einhell. Do sedaj sem še z njim zadovoljen in ne vidim neke večje vrednosti pri Makiti. Toda o teh akumulatorkish žagah pa ne vem ravno veliko, zato pa rajši vprašam.
Da bi jo vzel na kabel, sem pa po tem na istem kot z motorno žago. Potem se mi pa ne bo dalo vlačiti kabel in bom prej odžagal na roko.
Tukaj se mi bolj postavlja vprašanje kaj vzeti. Ali je takšna žaga uporabna za rezanje npr. jekla? Vem da piše, da je. Toda ali je dejansko uporabna, ali pa potem rajši vzamete brusilko.
Objave: 322
Teme: 1
Ocena:
27
Tako kot si napopal od Einhela ima moj Ata, samo, da je iz Lidla (una črna brez krtačk). Spomladi z njo obrezuje drevje. Imel sem sposojeno, ko sem zidal. Režeš lahko vse, le da gre vse malo bolj na počasi in približno. Recimo les... Cirkular zmaga za ravne reze in vbodna za krivine. Po drugi strani, ti pri rezanju vej natančnost pomeni približno enako nuli. Če imaš za razdret paleto ti je minuta gor ali dol tudi nepomembna. Pa jokaš tudi ne, če vmes nabašeš na cvek. Gre tudi kovina. Spet malo bolj na počasi in približno. Ni pa toliko praha in isker. Delo z takšno žago je relativno varno in tudi listi niso pretirano dragi. Mislim, da je to čisto ok zadeva, če gre za stvari tipa par vej, deska, letev, kakšen vodovodna cev... Malo poglej, če ima bauhaus še vedno Einhell in pa 5 let garancije na strojčke.
Objave: 1417
Teme: 0
Ocena:
20
Če že imaš Einhell orodja in baterije, potem je smiselno vzeti njihovo baterijsko žago.
Orodja v nekem cenovnem razredu so po kvaliteti/vzdržljivosti podobna, ne glede na proizvajalca.
Objave: 1546
Teme: 3
Ocena:
14
Če že imaš baterije od einhella potem vzami einhell. Je pa tale žaga zelo uporabna. Edino list za les in kovino ni isti.
Objave: 55
Teme: 2
Ocena:
0
23.12.2023 ob 14:18
(*Zadnja sprememba objave: 23.12.2023 ob 14:18 uporabnik vmat.)
Da ne bo tema brez končnega odgovora. Na koncu sem kupil to, ki je v linku. Poskusno odrezal par vej in zaenkrat je čisto zadovoljiva.
Da ne bo tema brez končnega odgovora. Na koncu sem kupil to, ki je v linku. Poskusno odrezal par vej in zaenkrat je čisto zadovoljiva.