PodSvojoStreho.net Nepremičnine Finančna plat Zavarovanje hiše proti poplavam

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Živim na nepoplavnem območju v osrednji Sloveniji. Hiša je na majhnem hribu, so pa še 3-4 hiše  nad mano na tem hribu.

Čez mojo parcelo je baje že v preteklosti tekla voda, saj je blizu izvir. To smo urediti s škarpo in dodatno dranažo. Tudi če bi se to ponovno zgodilo, bi voda odtekla, saj smo na hribu.

Če mene vprašate, bi rekel, da poplava na moji parceli ni mogoča. Sem pa po novicah bral, da so tako razmišljali mnogi in niso imeli dobro urejenega zavarovanja.

Me pa zanima, kaj so različne katastofe povezane z vodo, ki se lahko zgodijo in jih verjetno ne vidim? Oz kakšna druga katastofa, plaz, ipd.? Npr. potres imam zavarovan.

Hvala
Če je kje v zemljini nad tvojo hišo voda, potem je nevarnost plazu.

Poplavljanja hiše se pa rešiš z urejanjem okolice hiše. Oceni, kaj te pride ceneje (zavarovanje ali urejanje okolice) in izberi.
Hvala za mnenja.

Zaščiteno okolico že načeloma imam, saj imam okoli hiše škarpo. Samo vseeno se vprašam, ker sem ziheraš.
V preteklosti so imeli naši očetje drugačen odnos do vode. Oče je ob vsakem večjem deževju oblekel ˝regenmontel˝ vzel ˝kopulo˝ in šel ˝obračat˝ vodo. Razen moje, priseljene žene, v okolici tega nihče ni počel. Očetova modrost, da se vode ne da ustaviti, jo zapreti, omejiti, je še vedno v veljavi. Torej jo je treba usmeriti. Poišči, kje in kam najbolj teče, jo usmeri, kamor sama hoče, se ji prilagodi z ukrepi in bo zmaga. Ob vsakem večjem dežju je treba iti ven in narediti, kar je potrebno. Druge ni...

O zavarovanju imam svoje mnenje. Posebno, ko bi moral lastnik pralnice avtomobilov povrniti povzročeno škodo - odtrgano ogledalo še pred pranjem...Hudirjevo bom premislil, preden bom še kaj plačal. Raje denar na varčevalni račun. ob velikih škodah bom itak postal revež... tako ali drugače. Drobni tisk....
Kadotr zanimivo mnenje. Boljše preventiva, kot pa zanašanje na zavarovanje.
Iskanje po temi