PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Ostalo protipotresno zavarovanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kaj sicer menite o protipotresnem zavarovanju? Ali ga je smiselno imeti oz. a ga že imate?
V luči nedavnih dogodkov, menim, da bodo takšne ali drugačne nesreče vedno bolj pogoste.
Dokler ni potresa je nesmiselno. 
Ko pride do potresa je smiselno ampak prepozno, če je bilo prej nesmiselno.

Ima ga in na srečo ga do sedaj nisem rabil oz. je bil v tem pogledu nesmiseln. Upam, da a tudi ne bom.
Drugače pa imam zavarovano vse kar je možno pri hiši. Še vedno je znesek zavarovanja nižji kot za zavarovanje in registracijo avta, ki je finančno veliko manj vreden kot hiša, da ne razmišljam o pomenu doma v primerjavi z avtom.
Jaz ga imam, čeprav je agentka rekla da ga ne potrebujem, ker ga itak nihče ne vzame. Sem ga vseeno vzel je bilo pa kar 130e dodatno, samo za potres.
Jaz sem tudi podobnega mnenja.
Ni mi problem vreči stran tistih par deset evrov in upam, da jih ne bom nikoli potreboval.
Če bi se pa karkoli nepričakovanega zgodilo v smislu potresa, ne predstavljam si kako bi lahko živel s slabo zavestjo, da nisem zavaroval svoje premoženje.

Kajti zavarovanja večinoma ne plačujemo zato, da bi jih kadarkoli aktivirali ampak za miren spanec.
Za miren spanec narediš potresno varno hišo.
Kar naj bi vse novogradnje bile.
Lahko pa jo še zavaruješ zraven, zakaj ne? Pri vseh zavarovalnicah. V tem primeru še mirneje spiš, kot če jo samo pri eni.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
@fefy Saj, verjetno veš kaj pomeni potresno varna gradnja? Ob potresu brez smrtnih žrtev, a objekt verjetno tudi za rušitev. Pri zavarovanju se gre le to, da si v podobnih primerih finančno razbremenjen. Verjamem pa, da si zavarovanja vsakdo ne more privoščiti.

PS Pri tvojih postih nikoli ne vem ali je bila uporabljena ironija.
sijared,
za kakšno velikost - površino hiše plačuješ navedeno premijo 600€ in pri kateri zavarovalnici. LP.
Pri katerih zavarovalnicah pa imate to zavarovano, da pride samo 130 eur? Pri meni bi bilo to čez 200eur, skupno pa okoli 600eur
Zavarovanje ni samo 1 ali 0 ampak je odvisno od kvadrature hiše, ki je lahko pri nekomu 150m2 pri nekom pa 300m2 ter od letnika.
Letnik je pri potresnem zavarovanju še bolj pomemben od površine.

Tako da, če že bi morali navajati kvadraturo, letnik in znesek potresnega zavarovanja.

Pri meni je prišlo za hišo letnik 1966, 251m2 celotne površine samo potres za objekt malo čez 200eur.
Sem potem vzel še potresno na premičnine, celotna zavarovalna premija pa je bila 420eur.
Iskanje po temi