PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Talne in stenske obloge balkon - naknadnja vgradnja kanalete

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živjo,

Na balkonu moram popraviti drenažo zaradi zamakanja. 
Balkon je mansardni,sicer pokrit, dolg 4m in ima na sredini ob coklu en sifon in to je to. (Prilagam slike, da bo bolj jasno). 

Odločil sem se, da bi težavo zamakanja rešil s kanaleto(po naročilu) po celotni dolžini balkona(stisnjeno ob cokl) , ki bi jo priključil na obstoječi sifon.

Vprašanje je, kako kanaleto vgraditi naknadno brez 'odvečnega 'razbijanja ploščic. 

Na sliki lahko vidite črno črto, to je linija kjer bi odrezal ploščice in jih stolkel ven do cokla in na to mesto vgradil kanaleto. 

Kar me muči so detajli vgradnje...kako obbetonirati/zalepiti tako kanaleto. Kako jo zafugirati?

Prilagam tudi slike ponujenih kanalet. Katera bi bila bolj primerna.

Hvala za komentarje!

PS1: Slike kanalet https://www.yogile.com/tlpfr6c0uy1#21t
PS2: Tla balkona od zgoraj navzdol: kermika->5-6cm estrih->5cm stiropor-> hidroizolacija-> AB plošča

Priložene datoteke Predogledne slike

Sem imel identičen problem, če boš razsul, potem daj vse ne bodo ne padci ne nič štimali, ali pa pusti, kot je morda brez rešetke, da ti jih ne zapolni z listjem.
Jaz ti priporočam tisto kanaleto na drugi sliki, ki ima odstranljiv pokrov, da jo boš lahko očistil po nekaj letih.
Iskanje po temi