PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Vrt in okolica Gardena namakalni sistem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,

rabil bi eno pomoč. Na vrtu si bom posstavil namakalni sistem od Gardene. Pri njih piše, da se mora 10 litersko vedro napolniti v 30 sekundah. Vse kaj je po tem času ni premerem pritisk za njihov namakalni sistem. Voda pridi iz vrtne pipe.

Sedaj pa sem to jaz probal in mi napolni 10 litersko vedro v 45 sekundah.

Zanima me ali ima kdo izkušnje ali lahko glede na moje številke vseeno postavim namakalni sistem ali pač žal ne gre ? 

Da še povem, da je iz hiše speljana ven ALUPLAST cev (ista kod je po celi hiši za pretok vode) do vrtne pipe.

Hvala in lp
G
http://zeleni-dom.si/phpbb/viewtopic.php?f=22&t=44

Zdaj odvisno, koliko glav boš dal za koliko m2. Sam sem za 130m2 uporabil 2 gardena bluetooth zalivalna računalnika. Ko eden konča, začne drugi. Tako je pretok dovoljšen za efikasnost glav. 

Imam pa na eni veji 2x T200, na drugi pa 5x T100. 

Z dvema bluetooth rč. sem se izognil ventilom in vsej šari okoli tega

Priložene datoteke Predogledne slike

Zdravo

Prilagam sliko zelenice. Zelenica je dolga 17 m in siroka 5 m.

Mislil sem dat 3 kom T200 sprinklerjev kateri bi bili zvezani zaporedno na eni veji. Iz vrtne pipe bo tako potegnjena samo ena veja 3/4 cola (25 mm) cev od gardene.

Bojim se, da bo mogoce en delal tako kot treba ostala dva pa ne, saj ni dovolj pritiska.

Glede na to da so toti T200 sprinklerji kr veliki in zahtevajo verjetno vecji pritisk oziroma so vecji odjemalci vode, raje vzamem katere druge manjse kateri so do maks 5 m zalivanja?

Ne bi rad sel v nakup vseh sprinklerjev in cevi ter prikljuckov da bom potem ugotovil da ne dela zaradi pritiska vode.

Hvala in lp
G

Priložene datoteke Predogledne slike

V vsakem primeru boš zvezal vzporedno ampak tole sedaj nima veze.

Za vsak razpršilnik potegni svojo cev od pipe do razpršilnika. Tako boš potem imel možnost vklopiti samo enega, če ne bo dovolj pretoka vode za vse.
V zemljo lahko plitko zakoplješ do vsakega razpršilnika DN20 alkaten cev. Ta ti pozimi nebo počila tudi če v nji ostane kaj vode. Seveda pa moraš pred zimo vodo zapreti in pustiti cev odprto.
Mene pa zanima zakaj bi dal T200? T100 ti pokriva 4-6M kar je zadost za tvojo trato. Ravno enako zadevo gledam. Vsi mi nekaj tiščijo rain bird sam še kaj zamenja T 100 morem najdit
Pozdravljeni,

se lahko malo urinem v temo. Imam namakalni sistem od Gardene in tudi programator Classic Krmilna naprava 4030

Ker nisem dobil na zalogi senzorja za dež od gardene, sem kupil potem senzor za dež od rain bird.
Ko sem priklopil mi programator kaže lih kontra, ko je senzor suh mi izklopi namakanje in ko je senzor poln vode mi vklopi namakanje. Zamenjal sem tudi dvožilni kabel med sabo pa je isto.

Kakšna rešitev za nastali problem?

Hvala.
Iskanje po temi