PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Stavba grajena pred 1998, dokumentacija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni.

Zanimajo me postopki glede stavbe (hiša), zgrajene do 3. gr. faze pred letom 1998.

Še v času bivše države je bilo izdano GD, stavba pa je bila potem zgrajena z bistvenimi odstopanji od načrta tako, da je bil narejen dvojček. Samega načrta nimamo več, imamo pa izdano GD.

Vse od takrat pa je čakala boljše čase.

Zanima me kaj vse moramo urediti pred pričetkom nadaljnjega dela.

1. Vpis v kataster stavb - jo lahko vpišemo kot dvostanovanjsko? Moramo tudi urediti ostale priključke, da se delijo na 2?

2. Kako je potem z ostalo dokumentacijo, ko dokončamo "gradnjo" - uporabno dovoljenje, hišna številka?

3. Vmes sem verjetno spustil en kup stvari

Prosim za pomoč! Smile
Težko vam tako pomagamo saj imamo premalo informacij.
Najbolje, da zberete vso dokumentacijo katero imate in se oglasite na pristojni UE kjer vam bomo razložili kaj se da in kaj se ne da in po katerem postopku.
LP
Dokumentacije praktično ni - z izjemo gradbenega dovoljenja in dejansko sezidano hišo Smile

Potem je najbolje legalizacija, za to potrebujete projektanta cel postopek legalizacije in se tem pridobite tudi uporabno dovoljenje. Seveda pod pogojem da odlok dovoljuje na območju gradnjo dvojčkov, Kar po navadi je možno, če je na zazidljivem ni pa vedno pravilo. Torej lahko najprej na UE po informacije ali pa do projektanta ki se ukvarja s takšnimi zadevami, ki bo lahko podal enake informacije.
Kompleten postopek legalizacije, po 146.čl. Zakona o graditvi objektov, kjer boste dokazovali, da je to objekt daljšega obstoja, zgrajen pred 1.1.2005.
To pomeni, od geodetskih posnetkov, do plačila komunalnega prispevka, in na koncu, gradbenega in uporabnega dovoljenja.
Dejansko, vse od začetka.
Hvala za odzive.

Torej je potrebno dobiti ponovno gradbeno dovoljenje oziroma izpeljati celoten projekt ?

Načrte, komunalni, čakanje na GD?

Časovno vem da se to zelo vleče, kako pa je stroškovno, mi lahko podate kakšno oceno?
Iskanje po temi