PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Vrt in okolica Deževni črvi na ploščicah

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

imam sledeči problem. Teraso imam zravnano z višino zelenice, da potem robotska kosilnica lepo poreže travo. Nastane pa problem, da mi ob vsakem nalivu na teraso (ploščice) prileze na desetine črvov, ki se potem posušijo in zasušijo na ploščice.

Ima kdo kakšen nasvet kako zadevo urediti?
znano...
jaz sem razmisljal, da bi ob robu terase izkopal travo in naredil ozek pas iz lomljenega peska - pa se problem resis / omilis, ce ti poleti zazge travo ob robu terase.

ps. imas teraso pokrito?
pri nas namrec, odkar imamo teraso pokrito, dezevnikov skoraj ni vec, ker jim ocitno ni toliko za puzat po suhi grobi keramiki/tlakovcih, tako da je izkop zaenkrat v mirovanju.

opcija je se namestitev kotnega L-profila (inox) ob robu terase. ampak bi moral biti nekoliko dvignjen nad nivojem, kar je no-go za kosilnico in se huje za boso nogo.
Hvala za ideje... Terasa je delno pokrita, so pa vseeno mokre vsaj kak meter in pol kar pridejo čist do fasade torej še ene 3 metre naprej. Sem pa tudi sam opazil da jih je na tlakovcih ful manj ko so bolj grobi od ploščic. Verjetno res rabim kak ozek pas peska ali nekaj podobnega.
Iskanje po temi