PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri stropno ogrevanje/hlajenje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ima kdo info,
če v Sloveniji kako podjetje uvaža/prodaja sisteme stropnega ogrevanje/ohlajevanja ?
Kaj pa alkaten ali kaj boljšega v AB plošči.

Ogrevanje po moje nima nobenega smisla. Sevanja v bistvu ni, je le občutek toplote, ker tvoje telo ne seva proti stropu (vsaj tako jaz to razumem na osnovi mojega znanja fizike predvsem Stefanovega zakona). Vsakdo kdor ti govori o sevalnem učinku ti laže, pod stropom bo pač vroče, noge bodo pa mrzle. Sevalo mora imeti enormne temperature, zato so primerna le plinska ali podobna, ki se uporabljajo na gostinskih terasah ali v industrijskih halah.

Kar se pa hlajenja tiče pa tudi težko verjamem, da je to dobro, saj je poleti glavni problem vlaga. Če je zunaj pri 30°C visoka vlaga, bo notri še huje in ko boš malo pohladil bo vlaga 100% in bo od stropa kapljalo. Morda kak omet, ki bo vpil vlago - ne vem, tu se moja fizika neha, prakse pa nimam.

Tako jaz to vidim in kdor bo skušal dokazati drugače naj se potrudi s kako formulo. Nekritične posamične izkušnje me preveč spominjajo na religijo.
Ta način ogrevanja sem videl pri Timex-u v gorici.
module stropnega ogrevanja/hlajenja sicer prodaja nekaj firm pri nas, a so to moduli, ki so dokončani, to pomeni, da so integrirani z perforirano pločevino, precej zapleteni in sploh pa dragi ( preko 200eur/m2)

v kake polemike glede tega se na tem mestu ne bi spuščal,
a imam o tem seveda mnenje, primere sem tudi že videl
bi pa priporočal, da se preveri diagrame točk kondenzacije,
da se ne zavaja
Bolj ko je vlažno, slabše deluje naša temperaturna regulacija, saj se potenje kot glavni dejavnik regulacije vedno bolj eliminira.
Zato je zame bolj važna vlaga, kot temperatura. Vprašaj koga, ki je bil na dopustu v Afriki in je kdaj pogledal termometer.
Iskanje po temi