6.5.2022 ob 12:38
Pozdravljeni,
V starejši večstanovanjski stavbi se bo adaptiralo stanovanje. Stanovanje je 33m2.
V enem delu stanovanja v dozah vidni le 2 črni žici (bivalno-kopalniški del).
V drugem delu pa 3 žice - modra, rjava, modrozelena (kuhinjski del).
Varovalke so še stare, za privijačiti.
Napram obstoječemu stanju bodo v igro prišli novi porabniki el. omrežja: kopalniške zadeve (izgradnja kopalnice, ki je sedaj ni) - bojler, luči, ventilacija, itd., ter klima. Vse to v bivalno-kopalniškem delu, kjer so v dozah samo po 2 žice.
V kuhinjskem delu pa dodatno le kaka luč, kasneje predviden tudi pralni stroj.
Je potrebna celovita prenova od A do Ž tega električnega omrežja? Ali pa obstaja možnost, da je dovolj zmogljiva in varna obstoječa napeljava? Kako to izvem?
Koliko menite, da bi, približno, stala popolnoma nova napeljava? Kot rečeno je tloris 33m - nameril sem, da bi bilo potrebno peljati okoli 30 tekočih metrov kabla, da pridemo do vseh želenih pozicij vtičnih/stikal/elementov. Ali pa 40, v kolikor bi bilo potrebno tudi kuhinjski del na novo peljati.
Hvala za pomoč, da bom imel malo boljšo predstavo o zadevah
. Če se rabi še kakšne informacije, ki jih nisem navedel, sem na voljo.
LP
V starejši večstanovanjski stavbi se bo adaptiralo stanovanje. Stanovanje je 33m2.
V enem delu stanovanja v dozah vidni le 2 črni žici (bivalno-kopalniški del).
V drugem delu pa 3 žice - modra, rjava, modrozelena (kuhinjski del).
Varovalke so še stare, za privijačiti.
Napram obstoječemu stanju bodo v igro prišli novi porabniki el. omrežja: kopalniške zadeve (izgradnja kopalnice, ki je sedaj ni) - bojler, luči, ventilacija, itd., ter klima. Vse to v bivalno-kopalniškem delu, kjer so v dozah samo po 2 žice.
V kuhinjskem delu pa dodatno le kaka luč, kasneje predviden tudi pralni stroj.
Je potrebna celovita prenova od A do Ž tega električnega omrežja? Ali pa obstaja možnost, da je dovolj zmogljiva in varna obstoječa napeljava? Kako to izvem?
Koliko menite, da bi, približno, stala popolnoma nova napeljava? Kot rečeno je tloris 33m - nameril sem, da bi bilo potrebno peljati okoli 30 tekočih metrov kabla, da pridemo do vseh želenih pozicij vtičnih/stikal/elementov. Ali pa 40, v kolikor bi bilo potrebno tudi kuhinjski del na novo peljati.
Hvala za pomoč, da bom imel malo boljšo predstavo o zadevah
. Če se rabi še kakšne informacije, ki jih nisem navedel, sem na voljo.LP