PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Nova fasada - kamere, podaljševanje kablov, premik klime

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živijo,

imamo namen narediti novo fasado z dodatno 10cm izolacijo. V zvezi s tem posegom se mi pojavlja več vprašanj:
- kabli za luči na fasadi bodo prekratki, kako jih pravilno podaljšati. Razmišljam o dozi, ki bi bila potem skrita pod lučjo, v dozi pa bi imel neke spojke. Kakšna doza, kakšne spojke?
- na bajto bi obesil 4 kamere, razmišljam o POE, torej vlečem zgolj mrežni kabl. Mora biti za POE kak poseben kabl? Kako pripraviti zaključek, kjer pride kamera, spet razmišljam o dozi, v katero bi potem sklačil vse spoje, morda kamero zmontiram kar na pokrov doze? Kakšne ideje?
- imamo 3 klime, ki bodo sedaj cca 10 cm bolj vstran. Naj poberem klime dol in v obstoječe luknje pripravim daljše vijake za nosilce? Bojim sem da česa ne prevrtamo, če vrtamo nove luknje. Cevi za kondenzacijo bi dali tudi v izolacijo, kakšne cevi naj uporabimo, da bo OK, je potrebno še na kaj druga paziti, kot na padec?

Vse ideje in dobri predlogi dobrodošli.

Lp
M.
Za POE lahko uporabiš kateri koli UTP kabel, ki ga dandanes lahko kupiš v trgovini(torej CAT  5 ali CAT 6),  ne pozabi še na POE switch, pa pred nakupom preveri ali rabiš za kamero POE ali POE+, da kupiš ustrezno stikalo.
Za odmik klime, sem preprosto podaljšal nosilce z knauf profilom, ki sem ga nataknil čez obstoječe nosilce. Opravlja funkcijo, na 4m višine pa je neopazno.
Za POE bo vsak kabel načeloma funkcioniral BP, bi pa priporočal da je FTP ali S/FTP varianta. Ima EMF zaščito okoli paric in je po mojih izkušnjah manj občutljiv (se ne lomi in poka kot navaden UTP). Za kamere se dobijo special doze z uvodnicami in spojnimi elementi za RJ45 (internetni) konektor, ki nudijo ob pravilni izvedbi IP68 zaščito.

Podaljševanje kablov gre z navadnimi sponkami, Wago 221 inline, čokoladami, krimp konektorji, itd. Opcij je miljon, vse je odvisno od tipa kabla in vaših želj. Za doze pa iskreno rečeno ne vem, kaj se ponavadi montira. Sam sem imel neke kitajske LED (sicer me osvetlitev fasade vizualno moti, samo doma imajo željo po tem) in so prišle montirane direk na fasado z tipli (zidnimi čepki) za stiropor. Zadeva se pri meni obnese top, spoje sem skril v Wago gel boxe, kjer želim dostop in v dvokomponentno smolo, kjer popravil oz. sprememb ne pričakujem. Gelboxi so samogasni z IP68 zaščito in jih lahko montiraš v izolacijske materiale (tisti, ki obvladate pravilnik me popravite, če to ne drži).

Pri klimi pa edini problem vidim pri dolžini cevi za hladilni plin. Če pride kdo to štukat, ni panike, drugače bi pa znale bit prekratke. Same nosilce bi jaz montiral na sidrane navojne palice, z kovinskim distančnikom. Je pa res, da včasih pretiravam z nosilnimi elementi  Blush
Citat:- na bajto bi obesil 4 kamere, razmišljam o POE, torej vlečem zgolj mrežni kabl. Mora biti za POE kak poseben kabl? Kako pripraviti zaključek, kjer pride kamera, spet razmišljam o dozi, v katero bi potem sklačil vse spoje, morda kamero zmontiram kar na pokrov doze? Kakšne ideje?

Jaz sem potegnil uporabil navaden CAT5 kabel (zaščitna cev + kabel). 
Na zaključku finalni sloj fasade obdelan direktno do zaščitne cevi. 
Pol pa fasado prišravfan nosilec (kamor lahko fino skriješ kabel) in nanj prišraufana kamera. Ala:
https://digitklik.si/izdelek_NOSILEC-PFA...RNO-KAMERO

Zdej če ne rabiš res neko profi zadevo - lahko dobiš razne komplete (4x kamera 4MP ali 8MP + NVR z vgrajenim POE switchem + dokupiš še disk za snemanje) za relativno poceni in delajo super..
Iskanje po temi