Objave: 583
Teme: 68
Ocena:
6
Vredu laminat. To je ena izmed renomiranih zamk. Tako kot krono.. classen...
Jaz imam laminat doma na talnem položen na 1.6mm podlagi kao za talno gretje. Laminat sem lepil po spojih. Mi do sedaj nimamo nobenih pripomb po 6 letih uporabe. Estrih so mi naredili v nulo in nihče ne ve da imamo laminat. Tudi se nikjer ne občuti da je votlo ali kaj podobnega.
Vzami pa seveda vsaj razred 32. Aja, pa pojdi še v Merkur pogledat ali pa kakšen Jager ali Obi. Po mojem boš dobil ugodneje (samo v Jagru pazi da gledaš classen laminat in ne neki no name).
Lp
Objave: 322
Teme: 1
Ocena:
27
Ko sva rihtala stanovanje, je bil v kuhinji po tleh raztrgan topli pod. Ker sva si vzela za nakup in prenovo samo 2 meseca se je konkretno mudilo in sem položil v kuhinji čez topli pod omenjen laminat z idejo, da ga zamenjam, kasneje ko bom imel čas. Itak tega nisem potem nikoli naredil. Laminat je preživel 3 poplave. Spustil pomivalec, potem ko je "majster"prišel in testiral, ponovno poplava in potem še odletela pipa. Hvala bogu bili doma... Skratka... Če se polije in takoj obrišeš, bo zadeva preživela marsikaj. Vmes dobila tamalega, pa je bilo po tleh vse od zasušenega čokolina do voščenk. Vse se je dalo lepo spucat dol... Prednost laminata je, da je relativno poceni. Tudi položiš ga lahko sam. Tudi poden ni nujno, da je v nulo raven... Če mene vprašaš je to odlična izbira za tam, kjer veš, da boš iz takšnega ali drugačnega razloga poden menjaval (selitev, estetika). Zdi se mi OK za kakšne vikende, ali sobe, ki niso veliko v uporabi. Subjektivno mnenje... 10 let bo zdržal v sobi, ki je v uporabi. Drugje še dlje.
In zakaj če je to super fajn tega nisva položila po hiši?
Najin je bil najcenejši. Po vrhu je bila "plastika". In tudi občutek je plastičen. Hoja po laminatu je trda. Tudi sliši se konkretno ko hodiš. Laminat je hladen. Moraš biti obut. V nekaterih copatih po njem drsi... Obstajajo sicer dražji, ki imajo manj teh pomanjkliviosti... Čeprav iz mode, je vsaj meni topli pod bistveno bolj prijeten za hojo. Tudi tega lahko položiš sam, mora pa biti podloga bolj ravna. Po hiši sva dala linolej.
Polaganje laminata je relativno enostavno. Laminat je fajn pustit v prostoru kjer ga boš polagal vsaj kakšen dan. Tam kjer ga prodajajo nabavi kajlice (odmik od stene) in poglej še za druga namenska orodja. Prav pride tisti kovinski vinkel, posebna žaga za rezanje podbojev... Dobijo se posebni listi za cirkularje, vbodne žage... Tam kjer je veliko vlage spoje zatesniš z namenskim lepilom. Prej seveda položi podlogo. Izbira je v veliki meri pogojena z "višino", ki ti je na voljo. Sam sem dal peno...
Pod črto... Dlje časa se boš zafrkaval z zaključnimi letvami kot z laminatom.