Objave: 3
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravljeni,
smo tričlanska družina s povprečno mesečno porabo 20 m3. Živimo v hiši, hčere med tednom zaradi študija ni, med tednom prihajamo domov pozno pop. Skratka, gre za povprečno porabo. Na JKP Žalec smo problematiko javili, saj smo dobili še poračun. Prišli so pogledat števec - brez predhodnega opozorila, hči je bila slučajno doma, obvestili so nas, da je dejanska poraba še višja☹️. Zato sem vsak dan spremljala števec, fotkala s telefonom in ugotovila, da smo v enem tednu porabili dva kubika. Pri tem sem opazila, da se je “kolešček” na števcu vrtel v obratni smeri urinega kazalca, sicer zeloooo počasi. Kaj to pomeni, kaj svetujete?
Vrtenje in porabo sem fotografirala oz. posnela.
Lep pozdrav
Objave: 1022
Teme: 0
Ocena:
7
Za nazaj bo verjetno težko kaj iztržit, kdaj so pa nazadnje menjali vodomere, ki jih je treba vsake toliko umerit oz zamenjat? Števce vam najbrž odčitavajo vsake pol leta, vmes pa ne. Ne ostane drugega kot v bodoče redno spremljat porabo in se bo videlo, če prihaja do kakšnih odstopanj.
Objave: 83
Ocena:
2
Mi smo enako trije in porabimo 16 kubikov. Poraba je okoli 400 litrov na dan med tednom, med vikendom pa okoli 800 litrov na dan.
Imamo 2 kuhinji, 2 kopalnici. Zelo veliko porabi pralni stroj tudi po 80 litrov na pranje. Vaša poraba še ni tako velika seveda odvisno od navad.
Jaz sem enkrat prav gledal porabo oa nismo nič prali in pomivalni, pa je bila poraba tisti dan 250 litrov.
Objave: 19
Teme: 2
Ocena:
0
Zdravo
Najprej pozaprite vse porabnike, vključno z kotnimi ventili in poglejte, če se števec še vrti. Če se, potem nekje spušča.
lp
Objave: 240
Ocena:
2
Zato sem vsak dan spremljala števec, fotkala s telefonom in ugotovila, da smo v enem tednu porabili dva kubika.
Dva kubika? To ni nič...
Objave: 28
Ocena:
1
Res ne vem kaj delate eni z vodo.
Pri nas (2odrasla+otrok) je poraba cca. 5m3 na mesec pa nebi rekel, da šparamo z vodo.
Ocena:
0
Pozdravljeni,
hvala za vse nasvete. Na komunali predlagajo menjavo števca - seveda na naše stroške, kar se mi ne zdi rešitev.
Še naprej bomo fotografirali in vse evidentirali.
Glavni ventil smo zaprli, preden smo šli v službo, in je bilo stanje nespremenjeno.
Spirou, kako ste ugotovili napako?
Ocena:
2
Še vedno ni jasno kolko vode steče ko naj bi bilo vse v hiši “zaprto”. Poglej stanje zvecer in zjutraj da vidis razliko. Iz napisanega ni nic jasno….
Objave: 547
Teme: 22
Ocena:
8
Ti jest pomagam.Števec ti niha zaradi nihanja pritiska.Meni se je dogajalo popolnoma enako,da sem komunalskim veleumom končno uspel dokazat kje je finta je tud preteklo že nekaj vode.
Skratka vgradijo naj ti nepovratni ventil in bo vse rešeno.V bistvu je samo ena podložka da omogoča da gre voda samo v eno smer.Ker če se ti zdaj števec vrti malo naprej malo nazaj ti lepo nabija kubike,ker števec ne zna odštevat samo seštevat.
In men se je to zgodilo dvakrat takoj ko sem kupil hišo in kasneje ko so mi zamenjali števec in seveda pozabili vstavit nepovratni ventil.Ker vodo odčitavajo dvakrat na leto se kar nabere.Drugače mi porabimo nekje 7 k/m vode pa zalivam tud zelenico.
Ocena:
2
10.11.2021 ob 18:33
(*Zadnja sprememba objave: 10.11.2021 ob 18:41 uporabnik pobeg.)
sej to sem jo hotel tudi jz napisat da je vzrok nepovrtani ventil. Imel sam isti problem. Na mesec “odteklo” 3-4 kubike vode… Z asi na vodovodu se skoraj skregal. Izjava: kolkor stece vode naprej tolko gre nazaj… stevec se kao vrti v obe smeri… samo tega ne povejo da za nazaj ni umerjen ne odsteva…..
aja pa izjava glavnega na vodovodu: sigurno ti pusca, glej nam v bajti je ta teden steklo 100 kubikov pa nismo niti opazli… mu recem nazaj… meni da stece 10 liteov po steni imam vse mokro. Da stece 100 kubikov imam bazen v hisi…
Pol izjavii še naj zaprem glavni ventil pa da bom vidu da stevec miruje. Valada miruje ce voda ne niha….Sem mogu skoraj naredit elaborat iz fizike in mu razlozit nej samo montirajo nepovratni ventil in bo mir….
Objave: 232
Ocena:
8
Najbrž imate montiran že kar star števec, ker novejši števci imajo nepovratni ventil v obliki ene gumice že vgrajen. Rešitev, ki so vam jo predlagali na komunali (menjava števca) bo rešila težavo, rešiti morate edino financiranje.
Objave: 547
Teme: 22
Ocena:
8
Hja men so zamenjali števec z nepovratnim za števec brez. Kekci da jih ni.
Drgač ima vodovodar teh nepovratnih ventilov polno torbo,ne rabiš menjat števca sam tisto gumico naj ti dajo not pa bo
Ocena:
0
Števec je novejši - volumetrični iz leta 2019. Na komunalo sem napisala, da zahtevam, da pridejo še enkrat - ne samo popisat števec, ampak preverit, kaj se dogaja (nepovratni ventil, počena cev ...)
Njihov odgovor se glasi, da pravilnost delovanja vodomera preverjajo le za to s strani države akreditirani izvajalci. Njihovo podjetje pregledov točnosti delovanja vodomerov ne izvaja.
Vzrok nižje porabe v času od 2. 11. do 8. 11. 2021 v primerjavi s porabo v navedenem preteklem obdobju jim ni znan (to so napisali, ko sem poslala fotografije in posnetek).
Sprašujem se, kaj je torej njihova naloga? Zanima me še, kdo potemtakem lahko vgradi povratni ventil?
In kam se po vsem tem človek lahko še obrne? Na Zvezo potrošnikov, morda?
Ocena:
2
Samo to jim reci naj ti vgradijo takoj za stevcem nepovratni ventil. To je vse kar imajo za nardit. 15 min dela. Drugace nej ti to naredi en vodovodar.