PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Resen problem s sifonom!

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Iz sifona v kopalnici smrdi. Iz umivalnika teče voda v sifon vendar se sifon ne polni. Vode v njem ni. Iz sifona praktično piha ven smrad.

Sifon je pa tak, da je v njem neka plastična “stvar”, ki jo lahko primeš ter pomikaš gor in dol v notranjosti sifona, ven se jo ne da vzeti. Verjetno neka zadeva, ki naj bi v najnizji poziciji preprecevala smrad oziroma izhod vode iz sifona. Ko je ta stvar v najnižji točki sifona pride nad njo še tisti standardni plastičen tulec. Takega sifona še nisem videl.

Skratka ali je to normalno, da v sifonu enostavno ni vode in v njem ne ostane? Praktično skozi sifon oziroma odtočno cev konstantno močno piha ven…

Upam, da sem razumljivo napisal kako je narejen sifon…

Pri sebi sem imel tudi vodovodarja in je bil tudi sam začuden kako je to narejeno. 

Je kakšen mojster, ki lahko pove za kako veliko težavo gre?

Ali je sploh mogoče zamenjati samo talni sifon brez nekega velikega razbijanja?

Hvala za odgovore in mnenja.
Pri meni je bila težava, ker plastični tulec ni prišel do gladine vode.
Tulec sem zamenjal z malo daljšo sivo 30mm cevjo in je bilo vse ok.
Nalij vodo v sifon.
Tulec seže vse do tiste plastike, ki je pomična gor in dol…vodo notri nalivam že 1 teden vendar ne ostane notri…

Če jaz prav razumem sistem sifona je v tem, da ko ti odpreš vodo v umivalniku, bi se moral sifon sam napolniti ali to drži?

Ali obstaja tudi tak sifon v katerem ni potrebno, da je notri voda?

Problem je tako velik, da smrdi celoten stanovanje
Če se je to pojavilo nenadoma, je lahko tudi počilo ohišje sifona in voda počasi odteče pod estrih, včasih se otroci igrajo in lahko tudi kaj poškodujejo, ali pa star , slab material ipd. Če ne znaš zrihtat sam, pokliči vodovodarja pa naj pogleda.
V google vtipkaj: "suhi sifon" - mogoče kaj uporabnega zate.
Najprej je treba zagotoviti, da nivo odplak ostane do višine oz malce preko spodnjega konca vložka-plastičnega tulca, ki je vstavljen v ohišje sifona. S tem se nastane smradna zapora in to je bistvo sifona. Če ni pregrade v samem sifonu, ali pa ne tesni in ostane suh, potem seveda smrdi iz odtokov. Kakšna skica ali slika bi pripomogla k razjasnitvi težave.
Kot že v veliko komentarjih na tem in drugih forumih sem napisal da kristalne kugle ne posedujemo doma, zato ne vemo za kater sifon se gre. ker pa smo v dobi, ko imamo vsi telefon in na njem fotoaparat, bi bila slika tega famoznega sifona bila potrebna za pametni odgovor.
Iskanje po temi