PodSvojoStreho.net Splošno Sam svoj mojster Izdelava stene in postavitev vrat

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
zanima me, če je tu kdo dost mojster, da bi znal svetovat kako naj izpeljem en projekt.

Na priloženi sliki sta 2 delno ločena prostora. Kar je črno so stene, omogočen je prehod med enim in drugim prostorom. Vse z rdečo ponazarja mojo idejo, kako bi prostora med sabo izoliral in dal vmes (drsna) vrata.

Trenutne stene so iz opeke, na tleh je pa parket.

Nikoli še nisem delal gradbenih/montažnih zadev in ne vem kako bi stvar postavil. V mislih imam par profilov, zvočno izolacijo in knauf, je pa precej več za tem.

Kako stvar izpeljat?

Priložene datoteke Predogledne slike

Marsikaj se da naredit. Sicer mer nisi napisal, če je sedanja širana odprtine 2x+~10cm od željene nove svetle odprtine, potem bo šlo brez rušenja.

Išči drsna vrata s kaseto, je najlažje za vgradnjo, čez daš knauf.
Če si pa vešč, iščeš samo drsna vrata (je ceneje) in sam narediš konstrukcijo iz knauf profilov za vrata pritrdit.
@ivank 
Hvala za odgovor. Med stenama, kjer bi naredil vrata je 150 cm.

Drsna vrata na kaseto so super stvar, vendar kam jih pritrdit? Se to kar zvrta v strop in v tla skozi parket? Čim več info dobrodošlih!
Poglej tukaj

https://www.trgovina-kalcer.si/drsna-vra...azne-stene
Tule ne vidim tisto kar sem sprva vprašal - kam pritrdit zmontirano kaseto z vrati?
Se zvrta v tla, strop? Kako preprečit "prepih" ipd?
če te moti tesnenje, potem taka vrata niso zate...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Zgleda da ne poznaš zadeve, jaz sem ti dal povezavo, pokliči in boš izvedel iz prve roke.
Če si pa navajen dobiti servirane odgovore na internetu, poguglaj, poglej na youtube.
Iskanje po temi