remi Napisal:Imamo napušč brez vidnih leg.
Lega gleda preko zidu samo 10 cm in potem je 60 cm napušča. V prehodu in v previsnem delu so horizontalne letve močnejše (5x 5 cm) in bolj na gosto (na 16 cm), kar je izračunal statik.
Izolacije je 20 cm, (čez lego 10 cm) in na koncu je vidnega 50 cm napušča.
Pozdravljeni,
ali je kaka opcija če mi posredujete sliko izvedbe napušča. Sami imamo v načrtu da se zadnji špirovec konča na zidu in potem pride čez samo 40 cm. Ko bo gor še 20 cm fasade bo vidnega napušča samo 20 cm kar pa mi ni všeč. Gledam optimalno, da bi bilo vidnega napušča tam okrog 40-50 cm.
Pozdravljeni! Sem pred izdelavo škatel napušča v lastni režiji. Zanima me, kakšne so vaše izkušnje z umazanijo škatel blizu žleba... En fasader odsvetuje zapiranje z xps in obdelavo z zaključnim slojem po debelini špirovca (zaradi špricanja umazanije iz žleba pri hudih nevihtah kljub odkapni pločevini) ter priporoča pločevino. Se pravi, da oblečem napušč samo vodoravno, potem pa zaprem s pločevino. Ideja je tudi, da delno porežem špirovce in tako naredim samo vodoravno konstrukcijo do odkapne pločevine. Na okoliških novogradnjah vidim vse tri variante... Mnenja?
Zdravo. Zanima me, če pride odkapni profil pri napušču na zunanjih robovih?
na horizontalnem delu se mi ne zdi prav smiselno, ker je skrit za žlebom. Kaj pa po poševnini, pomaga kaj tudi če je naklon strehe 40°?
Kakšni so tukaj pravilni detajli?
Pa še me zanima, kako se pritrdi U knauf profil na fasado, tam pri horizontalnem napušču?
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.