PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Mastni madeži na spodnji loputi notranje enote klime

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni

Torej letos sem prvič opazil da se na spodnji loputi notranje enote nabirajo neke mastne kaplje in se mi ne sanja od česa bi to bilo. Nekajkrat sem jih že očistil, vendar po parih dneh zopet počasi primezijo nazaj. Po odprtju zgornjega pokrova se vidijo sledi in da kaplje mezijo po notranjem ohisju za registrom. Klima je stara približno 5 let, nameščena v skupnem prostoru dnevna soba/kuhinja/jedilnica, vse deluje normalno, je pa res, da razen vsakoletnega sesanja filtrov še ni bila konkretno očiščena s strani kakšnega servisnega izvajalca. Kakšna ideja oziroma je kdo že videl kaj podobnega?
Prilagam sliki

Priložene datoteke Predogledne slike

Nič nenavadnega, ni pa olje, pač pa svinarija z vodo.....

Naročite pravo čiščenje klime, naj odstranijo tudi valj in ga detajlno očistijo, da bo čisto, ko se z lučjo noter pogleda in ne samo, da bo bolj čisto, kot je bilo pred serviserjem.

Nič takega, naj deluje naprej, pa naj očisti tudi zunanjo enoto.
tako je, temeljito čiščenje notranje enote, ne samo "sprejček" (redna praksa serviserjev za 50€), drugače so tole delčki plesni, praha, druge umazanije ki se čez leta naberejo na valju...
Sam jo razdrem in generalno pucam na nekje 2-3.leta
Če je tam tudi kuhinja, ni to nič nenavadnega. Jaz moram napo vsake pol leta konkretno pucat, ker od nje dobesedno kaplja olje, ki ga gor zanese mastna para od kuhanja.
Ornk spucat s čistilom rebra in ventilator, pa bo.
Ok, bom naročil čiščenje. Najlepša hvala vsem za odgovore.
Iskanje po temi