Vgradili so nam rekuperator in ga povezali z razdelilno škatlo. Stvar izgleda precej drugače, kot bi naj glede na promo fotografije in zdaj se, glede na to, da se bo stvar videla iz dnevne sobe, če se odpro vrata v ta prostor, sprašujem, kaj lahko naredim, da bi tole izgledalo bolje.
A je že kdo videl take dušilce zvoka? Zakaj naj bi bili boljši od navadnih, srebrnih?
12.7.2021 ob 12:30 (*Zadnja sprememba objave: 12.7.2021 ob 12:34 uporabnik tona gas.)
Malo po Balkansko,estetike pač ni !
Ko bo obisk nič vrat odpirat pa bo,sami se pa boste ščasoma navadili.
Drugač pa Knauf in malo dela pa se zablindira.
sistem še ni bil zagnan, zato ne vem, kako je s pretoki in kak stvar teče.
Znotraj teh vreč izgleda nekak navaden fleksibilen dušilec. Kar se skrivanja za knauf tiče, bo to kr mal težko, ker je desno od tega še kurilnica, strop pa bi moral spustiti na nivo okvirja, kar pa ne pride v poštev.
Nekateri so ocenili, da zna biti drama tudi zaradi razdelilnih škatel - te flat škatle, ki imajo dovod samo na eni strani bi naj imele nižje pretoke na ceveh, ki so dlje od od dovodne/odvodne cevi, ki je priključena na rekuperator. A je kaj na tem?
13.7.2021 ob 15:06 (*Zadnja sprememba objave: 13.7.2021 ob 15:07 uporabnik tona gas.)
Kaj lahko daš kakšno sliko ,da boš zajel malo več kadra in zajemi še smer proti kurilnici.
To je zelo minimalni kader,si dal poudarek samo na te dve cevi.
Razdelilne škatle bi morale biti ob steni, posledično bi bili dušilni cevi vertikalno brez zavojev in bi jih lahko oblekel v neko črno armaflex izolacijo.
Tole ne deluje kot nek profesionalni dušilec, ampak kot ena zmečkana vreča polivinila.
Naj ti monter da link na katalog proizvajalca, če obstaja in navodila za montažo.
Pošlji na e-netsi (uvoznik za Zehnder), da pokomentirajo.
Kar se tiče pretokov ni nobenega problema, so razdelivci preizkušeni, kot je predhodnik omenil se itak pretoki regulirajo z ventili. Kar se izvedbe tiče se z tem materialom ne da narediti kaj lepše, obstajajo pa seveda dušilci ki so zunaj oblečeni z Al harmoniko in so vizualno lepši, obstajajo tudi prehodi na razdelivce in odpade Alu selotejp, je pa seveda vse malo dražje....
Pozdravljeni forumaši v tej temi.
Tudi sam sem nekaj dni nazaj videl takšno izvedbo. Nekoliko lepša - vertikalna.
Ko sem dejal, da "" tole zgleda, ko da je FAP zgazu žabo "" so se mi nasmejali in se zamislili.
No, po klicu v firmo Z......., so dejali, da se takšen dušilec prodaja kakor tudi kovinski/trdi ; na spletni strani ga ni nikjer.
No, ga bodo zamenjali .
Zamenjan izvajalec, precej bolj pričakovana izvedba; seveda je zamenjava povzročila dodatne in kar konkretne stroške.
V opombo naj omenim, da prejšnji izvajalec ni nikoli povedal, kako si zamišlja končni izdelek in je bil kar užaljen, ko sem izrazil nestrinjanje z izvedbo. In ne, niti približno ni bil najcenejši na izbiro.
V opomin vsem, ki izbirate izvajalce - naj v naprej povedo, kak material mislijo vgradit in pokažejo sliko kakšne že obstoječe namestitve.