PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri ELO block in inverter klima

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živjo,

imam en problem pa bi prosim za malo pomoči. Imam talno gretje na novi hiši 120m2, dobro izolirano. Za ogravanje uporabljamo električno peč ELO block 6kW in inverter klimo. Zunanja enota je zunaj na stojalu, namesto notranje enote pa sem priklopil izmenjevalec plin/voda in zraven dodal elektroniko od notranje enote (tipala, senzorji,...). Zadeva super deluje že eno leto. Celo zimo je bila aktivna samo klima, ker zmore ogrevanje do -20°C, le pri odmrzovanju se vklopi grelec na peči, ki pa sem ga omejil na 1KW, pa še to vsega skupaj 30-60 minut na dan.

Zdej pa zakaj vam pišem? Vse skupaj bi rad povezal, da klima ve, kdaj začeti z ogrevanjem. Sedaj imam tako, da je senzor notranje enote klime vezan na povratno cev talnega in ko doseže to temperaturo se zunanja enota izklopi. Moti me da to dela dokaj pogosto.

Mogoče bi moral od ELO blocka vzeti samo črpalko, raztezno, ventile,.. vse razen elektronike in jo vezati na inverter klimo, potem pa na daljincu nastaviti temperaturo.

Vprašali boste, zakaj imaš oboje vezano zaporedno. Ker bi v primeru okvare klime, še vedno vse skupaj delalo na ELO block, ki je "ziher".
Če znaš kaj programirati (očitno nimaš dveh levih rok), si pač nabavi enega Logota ali arduinota ali nek PLC iz bolhe (se prodajajo rabljeni) in sam naredi program, ki bo delal to kar želiš.
Iskanje po temi