PodSvojoStreho.net Nepremičnine Finančna plat podražitev gradnje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni, 
v lanskem letu sem podpisala pogodbo z investitorjem za gradnjo na ključ z fiksno ceno, brez drugih dodatnih  klavzul. Sedaj smo sredi gradnje in dobim obvestilo, da se je material podražil za 250% in da bo opravljen poračun. Na osnovi prvotne cene sem naredila finančno konstrukcijo z kar nekaj finančne rezerve, ampak enormno povečanje me lahko pahne v finančno stisko. Po obligacijskem zakonu za potrošnike, ki sem ga preverila na internetu, nimam veliko šans. Očitno bodo to krizo prevalili ponovno na fizične osebe.
Razumem, da je dražje, sem pripravljena tudi na povečano plačilo, ampak kakšne so moje možnosti v praksi, da so obračuni korektni in da ne gre spet za ponovno lupljenje v imenu krize? Ali ima kdo s tem izkušnje? Kakšen nasvet?
Dober nadzor.

Zgoraj napisano je prvi pogoj, da se pregleda kaj se je podražilo in za koliko. Izvajalec mora podražitev argumentirati in podkrepiti z ponudbami prej in podražitvijo kasneje. In seveda ni upravičen kar tako do pavšalnega povečanja cene, ker je sam tako rekel.

Se pa strinjam ja, materiali so šlo gor in določene cene so se povišale. Kaj in kako pa boste reševali z dobrim nadzorom.

Aja če tega niste do sedaj imeli, se bo povišala tudi cena dobrega nadzora Smile
250 procentov???
Zihr? Res so sle gor kovine konkretno, pa se par zadev, ampak ne za 250 % v zadnjem letu.

Lp, G
Izkoriščanje situacije, da bi pod krinko povišanja cene materiala, podražil svoje storitve. V takšni situaciji pomaga samo prekinitev pogodbe. Noben material se namreč ni podražil za 250%, se pravi da bi te tvoj izvajalec rad na suho nategnil, z nateguni se pa pač ne posluje...
Železo je šlo za 250% gor. Iz 0,8€ na 2,2€.
Drži da se je določen material izjemno podražil a v povprečju nikakor 250%
To pa ne bo držalo. Trenutna cena armaturnega železa je cca. 1,20€.
Ne govorim o armaturnem železu
Ekstremne podražitve gradbenih materialov so povsod po svetu in to še nekaj časa ne bo šlo stran:

https://constructionphysics.substack.com...-price-faq
Delaš v gradnji? Aktualni podatki so namreč povsem drugačni/bolj obetavni.

https://tradingeconomics.com/commodity/lumber
Iskanje po temi