PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Kontra letev ostrešje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živjo. A mi lahko kdo razloži kdaj se da pri ostrešju kontra letev kot prva spodnja letev in zakaj se to dela? Videl sem, da so eni dali pri opečni kritini kontra letev, pri plehu pa vse letve v Isti višini.
yyyeb,
kontra letev se vgradi običajno v vseh primerih. Postavi ti zračnin kanal.
Pa " pleh " je širša nosilna letev. Za klasičme cigle pa 5/4 cm.
Lep pozdrav
Še posebej pleh zaradi kondenzacije spodaj rabi dobro prezračevanje. Če so naredili brez zračnega kanala pri plehu, so zelo narobe.
Kontraletve in zračni kanal je že dolgo standard in predpis proizvajalcev za vse kritine. Ima vsak renomiran proizvajalec na svoji strani detaljne risbe za izvedbo in to za vsako kritino posebej.
To sta bla nadstreška brez zračnega mosta. Torej je zračno. In govorim o kontra letvi pri žlebu. Samo ena letev je kontra. Zato me zanima zakaj pri enem kontra letev pri drugem pa brez?
Ti pomoje ne veš, kaj pomeni "kontraletev". Si mogoče mislil na to, da je prva letev pri žlebu bolj visoka kot ostale?

L.p., Kloko
Ja, na to je najbrž.mislil.
To naredijo zato da pogoljufajo manjko višine zaradi manjka opeke. Torej da so vse vrste opeke v istem naklonu
Sonce naj sveti vsak dan!
[Slika: skrajnikominnapuscemindv.jpg]
Ja to sem mislil. Saj je logično, da Je zadnja podprta, ker nima nič pod sabo.
In potem nekdo prilepi popolnoma napačno sliko!
Fuck, res ne štekam, kaj je z ljudmi? A ta slika je dokaz, da znaš guglat?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Smo v planiranju nadstreška za avto. Zaprt iz treh strani, ena stranica popolnoma odprta. Torej enaka temperatura na obeh straneh. Kritina bo po vsej verjetnosti opečnata opeka. Ali so v tem primeru potrebne kontraletve (5x8) ali lahko grejo letve (5x4) direktno na opaž?
Torej se potrebuje zračni most v primeru nadstreška?
Iskanje po temi